058-2963300
Sjors Ultee: “Wordt een zeer interessante en uitdagende wedstrijd”

Sjors Ultee: “Wordt een zeer interessante en uitdagende wedstrijd”

15 september 2023, 16:47

Voor de tweede week op rij staat SC Cambuur dit weekend aan de aftrap van een thuisduel in competitieverband en treft het net zoals afgelopen zaterdag een opponent uit Noord-Brabant, namelijk Willem II. Net zoals de Bosschenaren willen de geel-blauwen ook de Tilburgers aan de zegekar binden, maar een eenvoudig karwei zal dit bepaald niet worden. De hoogste tijd voor de gebruikelijke wekelijkse vooruitblik met hoofdtrainer Sjors Ultee op de naderende ontmoeting.

Ten opzichte van de voorgaande speelronde moet SC Cambuur het komende zondag helaas stellen zonder één van haar sterkhouders. De oefenmeester daarover: “Het mag geen verrassing heten dat Silvester van der Water er niet bij zal zijn, maar het positieve is dat zijn blessure enigszins lijkt mee te vallen. We hebben goede hoop dat zijn afwezigheid beperkt blijft tot enkele weken en dat hij al voorzichtig op het veld werkt aan zijn herstel is wat betreft een goed teken.”

“Voor de rest staat de groep er gewoon goed op. Dat betekent dat ook Fedde de Jong en Roberts Uldrikis zonder schade zijn teruggekeerd van de interlands met Jong Oranje en Letland en tegen Willem II ook gewoon inzetbaar zijn. Met beide heren hebben we van tevoren een plan opgesteld over hoe we deze week zouden aanvliegen. Zo heeft Fedde gisteren nog een extra individueel programma afgewerkt en is Roberts een dag langer in zijn thuisland gebleven.”

Na vier optredens op vrijdag en eentje op zaterdag treedt SC Cambuur dit weekend voor de eerste maal dit seizoen op zondag aan en daar kan Ultee prima mee leven. “Hierdoor wordt de aanlooptijd naar het duel logischerwijs iets langer, waardoor we in de trainingsweek ook uitgebreider te werk kunnen gaan. En daardoor hadden wij als staf woensdag de tijd om aan te sluiten bij het G-voetbaltoernooi van Coaches On Tour. Dat enorm leuk en dankbaar om te mogen doen.”

Met de komst van Willem II naar Leeuwarden ligt er voor de geel-blauwen een serieuze test voor de boeg, want de ploeg uit Tilburg mag worden gerekend tot één van de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Ultee: “Het wordt een zeer interessante en uitdagende wedstrijd, want Willem II gaat zeker meedoen om de bovenste plekken. Wat dat betreft is het weer een goed meetmoment voor ons en een kans om te laten zien dat we hebben geleerd van de vorige wedstrijden.”

Zondag vanaf 16.45 uur gaat de bal rollen in het Cambuur Stadion bij het duel SC Cambuur – Willem II en de allerlaatste losse kaarten voor de Oost-, Zuid- en West-tribune zijn zoals altijd verkrijgbaar via de online kaartverkoop. Voor degenen die er niet bij kunnen zijn is de wedstrijd live te volgen via de tv (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en de updates op onze eigen social media kanalen, waaronder het live-verslag op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl