058-2963300

“We spelen thuis, dus we kunnen zeker winnen”

6 november 2014, 19:20

In de zomer van 2013 maakte de nu 20-jarige Dejan Meleg de overstap van het Servische FK Vojvodina naar landskampioen Ajax. Hier maakte hij meteen in zijn eerste seizoen al veel indruk. In 27 wedstrijden in de Jupiler League voor Jong Ajax scoorde de Servisch jeugdinternational namelijk liefst twaalf keer. Nu weer een jaar verder, speelt Meleg op huurbasis voor SC Cambuur en ontvangt hij aanstaande zondag zijn werkgever Ajax. Hoe kijkt de vleugelaanvaller terug op de bewogen anderhalf jaar en hoe denkt hij over het duel tussen SC Cambuur en Ajax?

Dejan, het seizoen is inmiddels al een tijdje onderweg; hoe bevalt het in Leeuwarden?
“SC Cambuur is een echte familieclub, waar iedereen erg zijn best heeft gedaan om me snel thuis te laten voelen. En ik moet zeggen dat dat gelukt is, heb het goed naar mijn zin hier. Ook voetballend gezien zijn we als team goed bezig. We staan niet voor niks op de vijfde plek.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen SC Cambuur en Ajax?
“Het grootste verschil tussen Cambuur en Ajax zit hem natuurlijk in de trainingsfaciliteiten en het stadion. Ajax is op dit gebied één van de koplopers in Nederland en misschien wel Europa. Voor de rest is het in heel veel dingen ook weer vergelijkbaar.”

Dit seizoen ben je in 7 wedstrijden in actie gekomen voor SC Cambuur. Ben je tot dusver tevreden over je bijdrage aan het team?
“Als nieuwe speler heb je altijd tijd nodig om te wennen aan een nieuw team en een nieuw systeem. De ene speler heeft hier meer tijd voor nodig dan de andere, maar het is pas mijn eerste seizoen in de Eredivisie en dus ben ik best tevreden met hoe het tot nu toe gaat. Maar ik kan nog veel beter, en dat wil ik de komende weken laten zien.”

Wat kunnen we dit seizoen nog verwachten van Dejan Meleg?
“Lastige vraag, ik train elke dag hard en doe er alles aan om het uiterste uit mezelf te halen. Ik hoop deze vraag te kunnen beantwoorden op het veld.”

Dan het duel van komende zondag; hoe speciaal is het om tegen Ajax te spelen?
“Van alle wedstrijden dit seizoen is deze samen met de derby tegen Heerenveen het meest speciaal voor mij. Natuurlijk is het raar om tegen de club te spelen die me een contract en een kans in Nederland heeft gegeven, maar dat hoort er nou eenmaal bij op dit niveau. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.”

Wat voor wedstrijd denk je dat het gaat worden?
“We spelen thuis, dus dat zegt genoeg. Als we spelen zoals we altijd doen, dan denk ik zeker dat we deze wedstrijd kunnen winnen. Maar uiteraard heb ik veel respect voor Ajax.”

Wat wordt de uitslag?
“2-1 voor Cambuur!”

Foto: www.dijksfotografie.com