058-2963300
Spelers, staf en directie akkoord met tijdelijke salarisverlaging

Spelers, staf en directie akkoord met tijdelijke salarisverlaging

26 mei 2020, 15:00

De spelers van de eerste selectie, de technische staf en de directie van SC Cambuur hebben ingestemd met een tijdelijke salarisverlaging. Hiermee volgen ze het advies van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) en dragen ze een flinke steen bij om SC Cambuur door de crisis te loodsen.

Financieel Directeur Gerald van den Belt licht toe: “Het zegt veel dat de selectie unaniem en zonder enige discussie akkoord is gegaan met dit voorstel. Zeker omdat ook het mislopen van de vrijwel zekere promotie ze direct in de portemonnee raakt. In plaats van lijdzaam toekijken willen we allemaal onze solidariteit met de club, de supporters en de sponsoren tonen. Meer dan ooit zullen we het samen moeten doen en dit is een goede aanzet en een prachtig signaal.”

Ook Erik Schouten, aanvoerder van SC Cambuur, begrijpt maar al te goed waarom een tijdelijke verlaging bittere noodzaak is: “We zitten in een enorme crisis en wij sluiten onze ogen zeker niet voor wat er in de wereld aan de hand is. Ook veel supporters en sponsoren hebben het zwaar en als spelersgroep willen we op deze manier laten zien dat we solidair zijn. We kunnen alleen maar hopen dat we volgend seizoen weer op de fantastische steun mogen rekenen die we afgelopen jaar hebben gehad.”

Foto: www.cambuurimages.nl