058-2963300
Stadions vol! Op naar volledige bezetting en een echte voetbalbeleving

Stadions vol! Op naar volledige bezetting en een echte voetbalbeleving

3 februari 2022, 9:26

Het kabinet heeft besloten dat slechts 1/3 van de stadionbezetting is toegestaan. Betaald voetbal draait om het spelen voor publiek. Voetballen voor lege of grotendeels lege tribunes is sfeerloos, onnodig en kost veel geld.

1/3 stadionbezetting is daarom geen oplossing voor de langere termijn. We willen niet weer een traject ingaan dat wekenlang of maandenlang kan gaan duren. Er moet vanuit ‘Den Haag’ een heldere einddatum worden afgegeven waarna we kunnen opbouwen naar volle(re) stadions. Het liefst zouden we in elk geval zo snel mogelijk weer iedereen die een seizoenkaart heeft gekocht mogen ontvangen.

Met #stadionsvol en publieksvriendelijke acties willen we in ‘Den Haag’ hoog op de agenda blijven staan.

Teken de petitie
Wil jij ook graag weer volle stadions en de volledige voetbalbeleving? Teken dan hier de petitie van het Supporterscollectief: www.stadionsvol.nl. De petitie wordt donderdag 10 februari aan de politiek overhandigd.

Veilig en verantwoord
In de Nederlandse voetbalstadions zijn nooit coronabrandhaarden ontstaan. Dat blijkt uit informatie van de GGD en is ook logisch: niemand komt binnen zonder controle van het coronatoegangsbewijs en alle bezoekers zitten in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt dat er buiten nauwelijks besmettingen plaatsvinden. De eindconclusie van alle fieldlabs onderzoeken, waarbij ook wetenschappers en de overheid waren betrokken, luidde het afgelopen jaar: “Met specifieke voorwaarden en maatregelen zouden evenementen zelfs binnen de categorie ‘zorgelijk’ doorgang kunnen vinden met een hogere bezoekerscapaciteit, soms zelfs 100%.”

Namens alle partijen in het Nederlandse betaald voetbal.