058-2963300
Statement BVO inzake rookbom bij SC Cambuur – Jong Utrecht

Statement BVO inzake rookbom bij SC Cambuur – Jong Utrecht

11 september 2017, 11:44

Het was vrijdag om meerdere redenen een vervelende avond voor onze club. Door de hevige regenval moest het duel een half uur worden uitgesteld en we hadden natuurlijk allemaal op meer gehoopt dan de 2-2 einduitslag.

Nog veel kwalijker was echter de benarde positie waar een aantal van onze supporters (waaronder kinderen) en vrijwilligers in terecht zijn gekomen. Vanaf de openbare weg buiten het stadion werd namelijk een rookbom gegooid die voor veel paniek en ademhalingsproblemen zorgde. Het was zelfs zo erg dat meerdere supporters en vrijwilligers moesten worden geholpen door de EHBO. Ook de bezoekers in het mindervalide vak hebben hier veel hinder van ondervonden.

Het  politieonderzoek is inmiddels in volle gang. Het mag voor zich spreken dat wij hier als club alle medewerking aan zullen verlenen en zelf ook de nodige maatregelen tegen deze daders zullen nemen.

Als we één ding belangrijk vinden is het dat een Avondje Cambuur een vermakelijke en veilige ervaring moet zijn. Bovenstaande actie is wat ons betreft dan ook volstrekt onacceptabel.

Foto: www.dijksfotografie.com