058-2963300
Statement club inzake veroordeling Issa Kallon

Statement club inzake veroordeling Issa Kallon

13 november 2017, 15:07

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in de strafzaak tegen aanvaller Issa Kallon. Issa werd er van verdacht seks te hebben gehad met een minderjarig meisje toen hij zelf negentien jaar oud was. Het Openbaar Ministerie (OM) had een eis neergelegd van 240 uur taakstraf en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

De rechter oordeelde vandaag dat de toenmalig speler van FC Utrecht inderdaad fout is geweest. Alhoewel het van beide kanten vrijwillig gebeurde, is en blijft seks met een minderjarige strafbaar. Omdat Issa volledige openheid van zaken gaf en spijt betuigde, minderde de rechtbank zijn straf naar 150 uur.

Alhoewel het om een zaak uit het verleden gaat en Issa toen geen speler van SC Cambuur was nemen we dit als club uiteraard zeer serieus. In een persoonlijk gesprek met Issa en zijn management hebben we dit ook onmiskenbaar duidelijk gemaakt en dit gedrag veroordeeld. De rechter heeft nu op basis van de feiten een uitspraak gedaan en deze straf heeft hij te accepteren. Voor ons is daarmee de zaak gesloten.

Foto: www.dijksfotografie.nl