058-2963300
Statement: strengere straffen bij het gooien van bier

Statement: strengere straffen bij het gooien van bier

21 oktober 2022, 13:58

Het lijkt inmiddels een trend in het Nederlandse betaald voetbal en helaas ook in het Cambuur Stadion: het gooien van bier. Dat is in de eerste plaats enorm zonde, maar ook zeer vervelend voor mede-supporters en de spelers/arbitrage.

We ontvangen hierover dan ook na vrijwel elke (thuis)wedstrijd terechte klachten van supporters die ongevraagd onder het bier zitten en ook de aanklager van de KNVB heeft ons dit seizoen al meerdere keren aangeschreven met mogelijk hoge boetes tot gevolg.

Afgelopen weekend bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse was het opnieuw raak en wat ons betreft is de maat vol. We gaan hier als club nog nadrukkelijker op handhaven en ook de strafmaat zal worden verhoogd.

Waar er voorheen een lokaal stadionverbod van drie tot vijf wedstrijden werd opgelegd voor dit vergrijp, zal dit met directe ingang een uitsluiting voor de rest van het lopende seizoen ten gevolge hebben.

Dat doen we overigens niet graag, maar gezien de vele incidenten en bijbehorende klachten zijn we genoodzaakt om dit nieuwe beleid in te voeren. We roepen iedereen dan ook op om vooral te genieten van het bier en voor eens en altijd te stoppen met het gooien hiervan. Dank voor jullie begrip.

Foto: Cambuur Media