058-2963300
Statement: zwarte avond ondanks sportief succes

Statement: zwarte avond ondanks sportief succes

22 november 2021, 14:30

Een knappe overwinning op de nummer vier van de ranglijst en een totaal van 21 punten na nog maar dertien gespeelde wedstrijden. Het zijn ongekende tijden voor SC Cambuur en wat gister om die reden, ondanks de gedwongen afwezigheid van onze Twaalfde Man, een sportief mooie avond had moeten zijn, werd helaas overschaduwd door de ongeregeldheden die plaatsvonden rondom het Cambuur Stadion.

Het mag voor zich spreken dat we als club dit gedrag ten strengste veroordelen en met klem afstand nemen van deze relschoppers, die ook het voetbal misbruiken om dit soort wangedrag te vertonen.

Algemeen directeur Ard de Graaf: “Het was een onwerkelijk beeld gisteravond rondom het stadion, waarbij pubers, soms zelfs kinderen, de orde verstoorden en de boel vernielden. We kijken wat dat betreft terug op een zwarte avond en dat is een treurige constatering als je kijkt naar hoe geweldig ons team aan het presteren is. Dit geweld was niet tegen te houden en gezien de situatie in de andere steden hebben we met een serieus maatschappelijk probleem te maken. Als SC Cambuur zijnde gaan we bijdragen waar we kunnen om deze lieden op te sporen en verantwoordelijk te stellen.”

Foto: www.dijksmedia.nl