058-2963300
#StadionsVol! Teken de petitie van Supporterscollectief Nederland voor volle stadions

#StadionsVol! Teken de petitie van Supporterscollectief Nederland voor volle stadions

29 januari 2022, 10:42

Alle betrokkenen in het betaald voetbal zijn teleurgesteld over het besluit van het kabinet om slechts 1/3 van de stadionbezetting toe te staan. Betaald voetbal draait om het spelen voor publiek. In de stadions komen topsport, cultuur en evenementen samen. Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben binding met een club en elke club heeft een vast publiek. Voetballen voor (bijna) lege tribunes is sfeerloos, onnodig en kost veel geld.

Het duurt allemaal veel te lang. We willen niet weer een traject ingaan dat wekenlang of maandenlang kan gaan duren. Er moet vanuit ‘Den Haag’ een heldere einddatum en duidelijke criteria worden afgegeven waarna we kunnen opschalen naar volle(re) stadions. Er zijn nog 14 speelrondes te gaan, dus het einde van het seizoen komt al aardig in zicht. We willen zo snel mogelijk in elk geval weer alle seizoenkaarthouders mogen ontvangen.

Petitie
Het Supporterscollectief is daarom een petitie gestart. De petitie is het startpunt en we willen tot het eerstvolgende meetmoment van het kabinet (15 februari) de aandacht vasthouden met grote en kleine (ludieke) acties. Om alles inclusief de petitie te bundelen en daarmee de boodschap krachtiger te maken gebruiken we één thema: #stadionsvol.

> Teken de petitie van Supporterscollectief Nederland hier