058-2963300
‘Strijd voor rechtvaardigheid’ vandaag begonnen in rechtszaal

‘Strijd voor rechtvaardigheid’ vandaag begonnen in rechtszaal

8 mei 2020, 16:45

Vandaag diende het kort geding dat wij als SC Cambuur samen met De Graafschap hebben aangespannen tegen de KNVB. Aanleiding voor dit kort geding is het besluit van de KNVB om ons niet toe te laten tot de Eredivisie. Er vindt volgens dat besluit namelijk geen promotie en degradatie plaats. Wij vragen niet om ook degradatie te laten plaatsvinden, maar alleen om ons te laten promoveren. Hoe de KNVB dat zal vormgeven als wij gelijk krijgen is dan aan de KNVB.

Wij vinden dat de KNVB haar eigen reglementen niet goed toepast en ook dat het proces dat de KNVB voor haar besluit heeft gevolgd, uiterst onzorgvuldig is geweest. Wij vinden het besluit om ons niet te laten promoveren erg onredelijk, op heel veel gronden, maar met name op sportieve gronden. De ranglijst was toch duidelijk! En waarom pas je dat wel voor de bovenkant van de Eredivisie toe en niet aan de onderkant daarvan en de bovenkant van de eerste divisie? Wij begrijpen dat niet.

Het is een moeilijke zaak, omdat de rechter niet op de stoel van het bestuur van de KNVB zal gaan zitten. De rechter kan dus niet een ander besluit nemen, maar hij kan wel beslissen dat de KNVB dat zal moeten doen.

Mocht de rechter vinden dat de KNVB niet een nieuw besluit hoeft te nemen en dat dus het huidige in stand kan blijven, dan willen we hierover in een algemene vergadering van de sectie betaald voetbal nog eens een goede inhoudelijke discussie voeren, want wij vinden dat het allemaal veel te snel is gegaan en daarmee niet alle belangen zorgvuldig zijn meegewogen. Wij hopen dat dan wél in die algemene vergadering het besluit van 24 april herroepen kan worden en wij beiden alsnog promoveren.

De rechter heeft vandaag gezegd op donderdag 14 mei uitspraak te zullen doen. Wij wachten dat voorlopig eerst af.

Foto: www.cambuurimages.nl