058-2963300
Strijdbaar Cambuur O19 verliest van Genemuiden O23 : 4-2

13 september 2017, 16:43

Gisteravond speelde Cambuur O19 een oefenwedstrijd tegen wederom een sterke tegenstander. De jongens van trainer Johan Wijnsma gingen op bezoek bij het beloften team (O23) van SC Genemuiden.

Na het beginsignaal ging Genemuiden direct in de aanval en in de eerste minuut voorkwam keeper Thomas Hoekstra met een prima redding een vroege achterstand. Het was de voorbode van een moeilijke fase voor de geel-blauwen en dat resulteerde in de zevende minuut in de eerste tegentreffer.

Hierna gooide SC Cambuur de schroom van zich af en kwam het zonder levensgrote kansen te creëren iets beter in de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die de score -na slordig balverlies- wist te verdubbelen. Hier bleef het niet bij. Nog voor rust werd het zelfs 3-0 voor SC Genemuiden.

De thee in de kleedkamer van de Leeuwarders zal dan ook niet heel goed hebben gesmaakt, al zagen de aanwezige toeschouwers wel een ander SC Cambuur O19 in het tweede bedrijf.

In een andere spelsysteem (3-4-3), maar vooral ook met meer passie en strijd nam SC Cambuur het initiatief langzaam, maar zeker over. Extra pijnlijk was het dan ook dat Genemuiden in de 53e minuut de 4-0 op het scorebord zette.

Wie zou denken dat de wedstrijd als een nachtkaars uit zou gaan had het echter bij het verkeerde eind. Cambuur bleef strijden voor een beter resultaat en het leek erop dat de krachten bij Genemuiden enigszins wegvloeiden.

De jonge Cambuur-spelers kregen loon naar werken: na een snelle uitbraak zorgde Wilko van der Kooi in de 82e minuut voor de 4-1. Niet veel later zorgde diezelfde speler, na goed doorzetten, in de 85e minuut voor de 4-2 eindstand.

Het slotwoord was voor trainer Johan Wijnsma: “Natuurlijk wisten wij dat het een moeilijke avond zou worden. Het niveauverschil is groot. Mijn spelers zijn bereid om elkaar te helpen en ‘zien’ tijdens de wedstrijd dat een ander speelsysteem wellicht beter zou zijn. Verder zijn de jongens conditioneel sterk. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”