058-2963300
Subliem SC Cambuur overklast MVV

Subliem SC Cambuur overklast MVV

24 februari 2017, 22:56

SC Cambuur heeft met af en toe oogstrelend voetbal promotie-kandidaat MVV van de mat gespeeld. Het werd 4-0 in een duel waarin alles, wat Cambuur betreft, klopte. Alleen in de eerste minuten was de ploeg uit Maastricht een paar keer gevaarlijk, maar daar stonden even zoveel dreigende actie van de jongens van Hulshoff en Slot tegenover. Langzaam maar zeker trok Cambuur de wedstrijd naar zich toe. Het grootse vuurwerk dat aan het begin werd afgeschoten deed veel vermoeden. Dat kwam uit. Al na een stief kwartiertje kopte Sander van de Streek fraai in, maar de bal ging net over het doel van Bo Geens. Het was uitstel van executie, want in de 31e minuut was het wel raak. Ook nu was Van de Streek de afzender. Hij rondde een assist van Jergé Hoefdraad bekwaam af. De goal werd voorbereid op de plek die Sipke Hulshoff donderdag tijdens de persconferentie al had aangewezen als zijnde er eentje waar voor een creatief Cambuur kansen zouden liggen. Het kwam perfect in zijn straatje. Zeven minuten later was het weer bingo. Uit een rommelige situatie pushte Jamiro Monteiro de bal over de lijn. Een mooie beloning voor zijn tomeloze inzet.

Met een lekker gevoel ging Cambuur de rust in. Dat gevoel bleef, want koud terug op het veld kreeg Martijn Barto een knappe mogelijkheid voor de derde, en wellicht beslissende treffer. Hij miste, moest even wachten, want kort daarop was het wel raak, ook door Barto. Zij het dat hij wat hulp kreeg van keeper Bo Geens, 3-0. MVV was duidelijk  aangeslagen. Cambuur was nu overheersend op alle onderdelen en drukte dat na verloop van tijd uit met een vierde treffer, de mooiste van de avond. Jurjan Mannes zorgde voor de voorbereiding, Stefano Lilipaly voor de beslissing. Het duurde tot minder dan tien minuten voor het einde voordat Harm Zeinstra een redding moest verrichten. Hij deed dat bekwaam.

Cambuur boekte met deze 4-0 op de nummer vier van de ranglijst de grootste overwinning van het seizoen. MVV leed zijn grootste nederlaag. Cambuur verkleint door deze zege de achterstand op de top-vijf tot het minimum.

Voor de spelers en staf van Cambuur, voor iedereen die de club een warm hart toedraagt – en dat zijn er steeds meer – een ideale avond om over de halve finale van de beker, donderdag tegen AZ in Alkmaar, te denken. Hulshoff: ‘Hopelijk ligt daar iets unieks voor onze club.’

SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman, E. Bakker, Van de Streek (61. Lilipaly), Monteiro (75. Mannes), Tissoudali, Barto (80. Gyasi), Hoefdraad.

MVV: Geens, Kuipers, Pereira, Pedro (61. Houben), Nys, Ciranni, Labylle, Martina (68. Loshaj), Verheijdt, Nwakali, Schroijen (79. Martina)

Scheidsrechter: Van de Graaf.

Scoreverloop: 31. 1-0 Van de Streek; 38. 2-0 Monteiro; 56. 3-0 Barto; 77. 4-0 Lilipaly.

Kaarten: geel, Pedro en Nys (MVV)

Man of the Match: Jordy van Deelen, hij kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Supporters: 7.511.

Wedstrijdsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille

Balsponsor: Auto Joure XL, Joure

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 10 maart om 20.00 uur tegen FC Den Bosch

Foto: www.dijksfotografie.com