058-2963300

Superieur tiental SC Cambuur overwintert in het KNVB-bekertoernooi

16 december 2014, 23:06

SC Cambuur is er vanavond sinds mensenheugenis weer in geslaagd om de kwartfinale van het nationale bekertoernooi te bereiken. In Almelo werd namelijk met 0-3 gewonnen van Heracles. Een bijzonder puike prestatie daar de Leeuwarders het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder speelden. Op het veld was daar overigens niets van te zien, want een groots spelend Cambuur was in alle opzichten de Almeloërs de baas.

Na een overtuigend begin kwamen de Leeuwarders al vroeg in de wedstrijd verdiend op voorsprong. Mohamed El Makrini joeg de bal na een breedte passje van Albert Rusnák heerlijk in de rechterbovenhoek. Oud Cambuur doelman Dennis Telgenkamp was kansloos op de inzet van de aanvoerder van Cambuur. Dit openingsdoelpunt zorgde ervoor dat Cambuur nog gemakkelijker ging voetballen, het zo vertrouwde positiespel liet zien en ogenschijnlijk op een gemakkelijke overwinning afstevende. De blauw gelen waren heer en meester in het Polman Stadion. Echter dit veranderde toen na bijna een half uur Lucas Bijker zich liet verrassen door Thomas Bruns en met een rode kaart het veld moest verlaten. Ondanks deze numerieke minderheid bleef Cambuur na deze uitsluiting tot het rustsignaal eenvoudig op de been.

Gesteund door de massaal meegekomen blauw gele supportschare kwamen de manschappen van Henk de Jong ook in het begin van de tweede helft geen tel in gevaar. Sterker nog, Mohamed El Makrini maakte uit de draai in de 52e minuut zelfs de 0-2. Na een uur werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Calvin Mac-Intosch kopte een hoekschop van Albert Rusnák prima binnen. Ook in het restant van de wedstrijd bleef Cambuur eenvoudig overeind en werd op soevereine wijze de wedstrijd uitgespeeld.

Komende zaterdag staat de laatste officiële wedstrijd in het kalenderjaar 2014 van SC Cambuur op het programma. PEC Zwolle is dan de tegenstander. Een duel tussen 2 ploegen die met volle tevredenheid kunnen terugkijken op het afgelopen jaar. Bewezen de Leeuwarders een aanwinst te zijn voor de Eredivisie, PEC Zwolle verraste iedereen door zelfs de beker te winnen. Een mooi affiche derhalve tussen de huidige nummer 3 en 7 van de Eredivisie.

Opstelling Heracles Almelo: Dennis Telgenkamp, Milano Koenders (56. Wout Weghorst), Mike te Wierik, Jeroen Veldmate, Fahd Aktaou; Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani, Mark-Jan Fledderus, Oussama Tannane, Denni Avdic, Bryan Linssen (64. Jaroslav Navratil)

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Wout Droste, Etiënne Reijnen, Lucas Bijker, Calvin Mac-Intosch, Mohamed El Makrini (75. Sebastian Steblecki), Erik Bakker, Albert Rusnák (64. Furdjel Narsingh), Sander van der Streek, Martijn Barto, Damiano Schet (26. Vytautas Andriuškevičius)

Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Gele kaarten:

Rode kaart: Lucas Bijker (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 3.236

Foto: www.dijksfotografie.com