058-2963300
Supportersverenigingen boycotten Ajax-uit

Supportersverenigingen boycotten Ajax-uit

23 augustus 2022, 14:40

Het is de awayday waar je als supporter -na uiteraard De Derby- misschien wel het meest naar uitkijkt, maar ook even zo vaak door wordt teleurgesteld: de uitwedstrijd tegen Ajax. In onze vorige periode in de Eredivisie was dit het geval en ook afgelopen seizoen werd dit niet het voetbalfeest wat het zou moeten zijn.

“Er zijn een aantal zaken die hier spelen. We moeten eerst de hand in eigen boezem steken. Het wangedrag van enkele individuen aan onze eigen zijde is onacceptabel en hierover zullen we met elkaar het gesprek moeten blijven voeren. Verder is er vanuit onze supporters een hoop aan te merken op de ontvangst in Amsterdam”, zo licht algemeen directeur Ard de Graaf deze woorden toe.

Supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture gaan niet voorbij aan feit dat eigen supporters niet vrijuit gaan. Hier gaat echter wel een onnodig vijandig en ontregelend optreden van de beveiliging en politie Amsterdam aan vooraf, waar alle supporters aan blootgesteld werden.

Daarom hebben we als SC Cambuur, Kern van Cambuur en Cambuur Culture besloten om dit uitduel (op zaterdag 3 september) te boycotten. Er zal dan ook geen kaartverkoop zijn en er zullen geen volwassen supporters afreizen naar Amsterdam. Dat betreuren we overigens ten zeerste, in het bijzonder voor de spelers en staf, die alle steun van de achterban verdienen.

Als alternatief zullen we, in samenwerking met onze maatschappelijke stichting Cambuur Verbindt en op kosten van de genoemde partijen, kinderen uit gezinnen in Leeuwarden en omstreken die anders nooit een awayday kunnen meemaken uitnodigen om deze wedstrijd in het uitvak bij te wonen. Hopelijk krijgen zij een onvergetelijke dag.

SC Cambuur
Kern van Cambuur
Cambuur Culture

Foto: www.dijksmedia.nl