058-2963300
Swingend SC Cambuur is veel te sterk voor concurrent Excelsior

Swingend SC Cambuur is veel te sterk voor concurrent Excelsior

4 oktober 2019, 23:00

Niet veel supporters zullen bij het bestuderen van het speelschema voor het seizoen 2019/2020 gedacht hebben dat SC Cambuur na 8 wedstrijden al 18 punten zou hebben. En nog minder zullen verwacht hebben dat dit ook nog eens gepaard is gegaan met aanvallend en attractief voetbal. Toch was dat de zonnige balans voorafgaand aan speelronde 9, waarin SC Cambuur het in eigen huis opnam tegen een directe concurrent: SBV Excelsior.

Geen gemakkelijke kluif op voorhand, want degradant Excelsior wordt door vriend en vijand gezien als één van de titelfavorieten en dat is niet gek gezien de sterkte van de selectie. Was dat te zien op het veld? Nee, integendeel. De mannen van Henk de Jong dartelden opnieuw over de kunstgrasmat en schotelden de bijna 9000! aanwezige supporters een heerlijke voetbalavond voor. Door de overwinning van NAC werd de periodetitel weliswaar net niet gepakt, de 4-0 eindstand zorgde voor een klaterend applaus en luid gezang van de weer fantastisch aanwezige Twaalfde Man.

Met aanwinst Jarchinio Antonia voor het eerst in de wedstrijdselectie trok SC Cambuur het initiatief eigenlijk direct naar zicht toe. Waar Mühren en Akoy nog ongelukkig waren in de afronden, wist Jacobs na iets meer dan twintig minuten spelen Damen wel te verschalken. Fantastisch druk zetten van Mühren leverde balbezit op voor de geel-blauwen en Jacobs krulde de bal zeer geraffineerd in de verre hoek.

Het was het startsein voor een waar Cambuur-offensief waarin de geelhemden nog tweemaal het net vonden. Eerst was het Jordy van Deelen die de rebound uit een schot van Kallon prima binnenschoof en vlak voor rust kopte Oratmangoen raak uit een corner.

De 3-0 ruststand was allesbehalve geflatteerd en met fraaie combinaties en goed positiespel was het ouderwets genieten voor iedereen met een geel-blauw hart. Al ging het tempo na rust wel iets omlaag, wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam. Het was overigens niet zo dat Excelsior hierdoor een echte vuist wist te maken, want verder dan wat schoten uit de tweede lijn kwam de ploeg van trainer Ricardo Moniz niet.

In de 72 minuut was het tijd voor het debuut van Antonia en de rappe vleugelaanvaller wist dit op te luisteren met de vierde Cambuur-treffer. Het was Man of the Match Kallon die doorkwam op links en niet zelfzuchtig was. Hij legde de bal breed en verschafte Antonia daarmee een niet te missen kans 4-0. Het was meteen de eindstand van een opnieuw heerlijke wedstrijd, waarin SC Cambuur andermaal liet zien dat het echt heel goed voetballen en een ploeg is om rekening mee te houden dit seizoen.

Volgende week vrijdag staat er een verre uitwedstrijd op het programma voor de mannen van Henk de Jong. De spelersbus zet dan koers naar Maastricht voor het duel tegen MVV, waar het gaat strijden voor de 7e overwinning op rij.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Akoy (86. Paulissen); Oratmangoen (72. Antonia), Mühren en Kallon

Opstelling SBV Excelsior:  Damen; Horemans (68′ Ebecilio), Fischer (C), Matthys (58′ Oude Kotte), Van der Meer; Fortes, Vloet, Haspolat; Zwarts, Meijer (75′ Omarsson) en Mendes Moreira

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaarten: Akoy en Paulissen (SC Cambuur), Fortes, Horemans en Ebecilio (Excelsior)

Supporters aanwezig: 8.742

Scoreverloop:
23’ Jacobs 1-0
31’ Van Deelen 2-0
42’ Oratmangoen 3-0
84’ Antonia 4-0

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Issa Kallon

Wedstrijdsponsor: De Ballonnenboer
Balsponsor:
Stinstra Kozijnen
Aanvoerdersbandsponsor:
Klugkist & De Vries

Foto: www.cambuurimages.nl