058-2963300
Swingend SC Cambuur ruim voorbij Jong PSV

Swingend SC Cambuur ruim voorbij Jong PSV

22 januari 2021, 21:40

Met Jong PSV kwam vanavond alweer voor de vierde keer dit seizoen een beloften team op bezoek in Leeuwarden en daarmee hebben alle Jong ploegen kennisgemaakt met het Cambuur Stadion. De grote vraag is dan altijd met welke spelers zo’n beloften team komt aantreden en doorgaans is dat tegen een hoog geklasseerd team een sterker elftal dan omgekeerd. Dat was vanavond niet anders, want bij het compleet fitte Jong PSV deden ook nog eens Joël Piroe en Maxime Delanghe van het eerste elftal mee.

Heel gek was het dan ook niet te noemen dat de Eindhovenaren de koploper van de Keuken Kampioen Divisie goed partij boden en dat er zich een zeer aantrekkelijk schouwspel voltrok voor tv-kijkend en voetbalminnend Nederland.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd liet dan ook niet lang op zich wachten en waar die misschien voor geel-blauw had moeten zijn (Jacobs schoot naast) werd het een treffer voor rood-wit. Op het randje van buitenspel mocht Antonisse alleen op het doel van Stevens af en die kon een treffer niet voorkomen. Via de binnenkant van de paal schoof eerstgenoemde de openingstreffer binnen.

SC Cambuur, met vier wisselingen ten opzichte van afgelopen zondag, leek wakker geschud en ging naarmate de eerste helft vorderde steeds beter spelen. En dat de mannen van Henk de Jong dan ook echt goed kunnen voetballen werd vanavond nog maar eens bewezen. Aan de hand van de bij vlagen briljante Robin Maulun, die zijn contractverlenging bekroonde met een ijzersterk optreden, liet de thuisploeg zien wie de baas is in Leeuwarden.

Eerst was het Jacobs die een met een fraaie boogbal vrij voor de keeper werd gezet door The French Artist en ditmaal faalde hij niet: 1-1. Dat kunstje herhaalde Fransman vijf minuten voor het rustsignaal nog maar eens toen hij Mühren wegstuurde met opnieuw een schitterende pass. De topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie bleef knap overeind in duel met twee PSV-ers en faalde oog in oog met Delanghe niet.

De mooiste treffer van het eerste bedrijf moest dan nog komen en die kwam uit een fraaie aanval en andermaal een uitstekende pass van Robin Maulun. Hij vond Jacobs in de diepte en met een voorzet op maat bediende hij Mühren. De Volendamse spits volleerde de bal schitterend en de Eindhovense doelman was compleet kansloos.

Na de thee een zelfde speelbeeld als voor de onderbreking, met een goed Jong PSV, maar een nog beter SC Cambuur. De beloften uit Eindhoven kregen een paar mogelijkheden in de beginfase, maar nog voor het uur gooide Jacobs de wedstrijd in het slot. Een voorzet van Sambissa en bij de eerste paal was Jacobs bij de les en kwam er een 4-1 stand op het scorebord.

Daar bleef het niet bij op deze koude januariavond in het Cambuur Stadion. Het slotakkoord was namelijk voor Jarchinio Antonia en dat was hem meer dan gegund na een aantal moeilijke weken. Hij kwam door aan de rechterkant en schoot de bal vanuit een haast onmogelijke hoek kiezelhard in het dak van de goal. De aanvaller was zichtbaar geëmotioneerd na zijn treffer en dat had alles te maken met een aantal sterfgevallen in zijn directe omgeving, verklaarde hij na afloop.

In het restant van de wedstrijd hadden er nog zeker een drietal treffers kunnen vallen, maar hoefden zowel Stevens als Delanghe niet meer te vissen. Zo eindigde een zeer vermakelijke voetbalavond in een riante 5-1 zege voor SC Cambuur en was het weer ouderwets genieten van goed voetbal en veel doelpunten.

Ook volgend speelweekend wordt er gevoetbald aan het Cambuurplein. Dan is op zondagavond om 20.00 uur MVV uit het verre Maastricht de tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (86’ Nieuwpoort), Schouten (C) (68’ Kramer), Sambissa (78’ Bangura); Hoedemakers, Jacobs, Maulun (78’ Ter Heide); Breij (68’ Antonia), Mühren en Kallon

Opstelling Jong PSV: Delanghe; Kreekels, Daverveld (C), Leysen, Oppegard; Saibari (46’ Matuta), Thomas (78’ Bakayoko); Doudah (78’ Timan), Kjolo; Piroe (87’ Tielemans) en Antonisse (84’ Fofana)

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Scoreverloop:
5’ Antonisse, 1-0
21’ Jacobs, 1-1
40’ Mühren, 2-1
44’ Mühren, 3-1
58’ Jacobs, 4-1
72’ Antonia, 5-1

Gele kaarten: Kreekels (Jong PSV)

Foto: www.dijksmedia.nl