058-2963300
Terugblik op de Afrika Cup: hoe deden Issa Kallon en David Sambissa het?

Terugblik op de Afrika Cup: hoe deden Issa Kallon en David Sambissa het?

24 januari 2022, 15:11

In de afgelopen periode waren twee spelers van SC Cambuur van de partij op de 33e editie van de Africa Cup of Nations om hun land te vertegenwoordigen: Issa Kallon (Sierra Leone) en David Sambissa (Gabon). Dit prachtige avontuur van beide heren is inmiddels ten einde gekomen en daarom maken we per speler de balans op.

Issa Kallon (Sierra Leone)
Voor het eerst sinds 1996 waren de Leone Stars weer van de partij op het belangrijkste landentoernooi van het Afrikaanse continent. Daarbij werd het land in de poulefase gekoppeld aan titelkandidaten Algerije en Ivoorkust en Equatoriaal-Guinea. Sierra Leone verraste tijdens de eerste twee duels tegen de toplanden door uit beide ontmoetingen een punt te slepen (0-0 en 2-2), waardoor het bereiken van de knockout-fase binnen handbereik lag (ook de vier beste nummers drie uit de poulefase stroomden namelijk in bij de laatste zestien). Het laatste groepstreffen tegen Equatoriaal-Guinea eindige echter in een nipte 0-1 nederlaag, waardoor het toernooi voor Sierra Leone geen vervolg kreeg.

Issa Kallon zijn bijdrage tijdens de Afrika Cup voor Sierra Leone bleef beperkt tot twee invalbeurten tijdens de remise tegen Ivoorkust en de nederlaag tegen Equatoriaal-Guinea. Hierdoor maakte hij zijn officiële debuut als international.

David Sambissa (Gabon)
Zonder de aanwezigheid van aanvoerder en superster Pierre-Emerick Aubameyang moest Gabon aan de Afrika Cup beginnen, waarbij het in de poulefase de Comoren, Ghana en Marokko trof. De Panters wisten de ontmoeting met de Comoren met 0-1 te winnen, waarna vervolgens tegen zowel Ghana (1-1) als Marokko (2-2) een punt uit het vuur werd gesleept. Hierdoor wisten de Gabonezen zich als trotse nummer twee van de sterk bezette poule te plaatsen voor de laatste zestien van het toernooi. In de achtste finales was vervolgens Burkina Faso de opponent. Na een 1-1 stand over 120 minuten voetballen moest Gabon in een zenuwslopende penaltyreeks (7-6) het onderspit delven.

David Sambissa zijn optreden tijdens de Afrika Cup bij Gabon bleef steken op slechts één invalbeurt. Tijdens het treffen met de Comoren in de groepsfase kwam hij in de tweede helft binnen de lijnen.