Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (2)

13 oktober 2021, 13:10

De tweede interlandperiode van het seizoen is ten einde en daarin mochten wederom vijf spelers van SC Cambuur op pad om hun land te vertegenwoordigen. Een mooie gelegenheid om per speler opnieuw de balans op te maken.

Issa Kallon (Sierra Leone)
Issa Kallon mocht tijdens de afgelopen interlandperiode voor de eerste maal aansluiten bij het nationale elftal van Sierra Leone voor een drietal vriendschappelijke duels tegen Gambia, Zuid-Sudan en Marokko B in het laatstgenoemde land. Tijdens de eerste twee oefenwedstrijden tegen Gambia en Zuid-Sudan was onze kleine vleugelaanvaller helaas nog niet speelgerechtigd, maar tijdens de ontmoeting met Marokko B (welke eindigde in een 2-1 zege voor Marokko) mocht hij wel meedoen en stond hij zelfs in de basis! Het debuut van Kallon voor Sierra Leone duurde uit eindelijk een uur.

David Sambissa (Gabon)
Het overschrijfverzoek van onze vleugelverdediger naar het nationale elftal van Gabon is recentelijk goedgekeurd en daardoor mocht David afgelopen week eindelijk aansluiten bij de wedstrijdselectie voor een tweetal WK-kwalificatieduels tegen Angola. Tijdens het uitduel (dat eindigde in een 3-1 nederlaag) bleef Sambissa negentig minuten lang op de bank, maar tijdens de tweede ontmoeting in eigen land stond David stond vanaf de eerste minuut in de basis! Het debuut van Sambissa duurde in totaal 59 minuten en eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning. Tijdens dit duel was onder andere de grote ster van Gabon, Arsenal-speler Pierre-Emerick Aubameyang, verantwoordelijk voor een treffer.

Tamás Kiss (Hongarije O21)
Voor Tamás en Hongarije O21 stonden er EK-kwalificatieduels tegen Polen O21 en Duitsland O21 te wachten (beide thuisduels) en daarin behaalden de Hongaren wisselende resultaten. Het duel tegen de Polen eindige in een 2-2 gelijkspel door een treffer in de dying seconds, waarbij Kiss in de 87e minuut in viel. Tijdens het treffen met de O21 van onze Oosterburen stond Tamás de gehele wedstrijd in de basis en wist hij in het eerste bedrijf zelfs te scoren! Uiteindelijk eindigde deze partij wel in een pittige nederlaag voor Hongarije O21: 1-5.

Roberts Uldriķis (Letland)
Volop media-aandacht voor onze boomlange spits tijdens de afgelopen interlandperiode. Voor de nationale ploeg van Letland stonden er twee WK-kwalificatieduels op het programma, waaronder eentje tegen het Nederlands elftal. Dankzij een doelpunt van Davy Klaassen won Oranje nipt in Riga (0-1). Het tweede treffen van de Letten, wederom op eigen veld en ditmaal tegen Turkije, eindigde in een 1-2 nederlaag voor Uldriķis en zijn teamgenoten door een tegendoelpunt in de 98e (!) minuut. Bij beide ontmoetingen begon Roberts in de basis en werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald (na 89 minuten tegen Nederland en na zestig minuten tegen Turkije.

Filip Krastev (Bulgarije O21)
Ook Filip en het O21-elftal van Bulgarije mochten wederom aantreden in de kwalificatiereeks voor het EK 2023 en wel tegen Gibraltar O21 en Zwitserland O21. Beide duels werden afgewerkt in eigen land en eindigden achtereenvolgens in een 5-0 overwinning en een 0-1 nederlaag. Bij zowel de overwinning op Gibraltar als de nipte nederlaag tegen Zwitserland stond Filip vanaf het eerste fluitsignaal binnen de lijnen en werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald (tegen Gibraltar in de 46e minuut en tegen Zwitserland in de 75e minuut van het treffen).