058-2963300
Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (3)

Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (3)

17 november 2021, 11:02

De laatste interlandperiode van het kalenderjaar 2021 is ten einde en daarin vlogen vier spelers van SC Cambuur uit om hun land te vertegenwoordigen. Een mooie gelegenheid om per speler wederom de balans op te maken.

David Sambissa (Gabon)
In de tweede fase van de kwalificatiecyclus voor het WK 2022 stonden voor Gabon de twee laatste poulewedstrijden op het programma: een thuisduel tegen Libië en een uitduel tegen Egypte. Het treffen met Libië eindige in een 1-0 overwinning voor de Gabonezen en de ontmoeting in en tegen Egypte ging vervolgens met 2-1 verloren. Daardoor is de kans dat Gabon naar Qatar gaat volgend jaar definitief verkeken, want Egypte is de winnaar van de poule geworden. Sambissa zijn rol tijdens beide wedstrijden bleef relatief bescheiden. Tijdens het duel met Libië mocht hij de eerste helft meedoen en werd hij in de rust gewisseld en tegen Egypte bleef hij negentig minuten lang op de bank zitten.

Tamás Kiss (Hongarije)
Voor Tamás is de afgelopen interlandweek er eentje geworden om niet snel te vergeten. Onze aanvaller mocht namelijk voor de allereerste maal in zijn carrière aansluiten bij het ‘grote’ Hongarije voor een tweetal WK-kwalificatieduels. Hoewel de Hongaren zich niet meer rechtstreeks konden plaatsen voor het WK 2022 en ook de play-offs buiten handbereik lagen, werden de ontmoetingen met San Marino (4-0) en Polen (1-2) beide in winst omgeturnd. Tijdens het duel tegen San Marino maakte Kiss vanaf de bank zijn officiële debuut voor de hoofdmacht. Maar daar bleef het niet bij, want tijdens het duel met Polen was hij (wederom als invaller) zelfs verantwoordelijk voor de assist op het winnende doelpunt!

Roberts Uldriķis (Letland)
Ook voor Letland en Roberts Uldriķis waren de kansen op rechtstreekse kwalificatie en kwalificatie voor de play-offs van het WK 2022 al een tijdje verkeken. En dus stond er voor de poulegenoot van het Nederlands elftal tijdens de ontmoetingen met Noorwegen en Gibraltar niets anders op het spel dan de spreekwoordelijke eer. De Letten lieten tijdens deze twee duels echter zien wel degelijk resultaten te kunnen boeken. Zo werd in Oslo Noorwegen knap op een doelpuntloos gelijkspel gehouden en werd Gibraltar met 1-3 verslagen. Tijdens beide wedstrijden stond Roberts van meet af aan in de basis en liet hij zich tegen Gibraltar gelden met zowel een doelpunt als een assist!

Filip Krastev (Bulgarije O21)
Voor Bulgarije O21 ging de kwalificatiereeks van het EK 2023 verder met wedstrijden tegen het Nederland O21 en Moldavië O21. Tijdens het duel met Oranje in het Yanmar Stadion in Almere mocht Filip aan de aftrap beginnen, maar kon hij samen met zijn teamgenoten niet voorkomen dat Nederland uiteindelijk aan het langste eind trok door met 3-1 te winnen. Tijdens het treffen met Moldavië O21 in eigen land, dat eindigde in een bloedeloze 0-0, kwam Krastev niet in actie. Door deze resultaten blijft Bulgarije O21 op een gedeelde vierde plaats in de poule steken en lijkt kwalificatie voor het EK een utopie te worden. Alleen de nummers één en twee van de poule gaan namelijk verder.

Foto: Tamás Kiss