058-2963300
Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (4)

Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (4)

31 maart 2022, 14:22

De tweede interlandperiode van 2022 is ten einde en daarin vlogen maar liefst zes spelers van SC Cambuur uit om hun land te vertegenwoordigen. Een mooie gelegenheid om per speler wederom de balans op te maken.

Calvin Mac-Intosch (Suriname)
Onze centrale verdediger mocht voor de allereerste maal in zijn carrière aansluiten bij het nationale elftal van Suriname, dat op trainingskamp ging in Thailand en daar tevens een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Zuidoost-Aziatische land afwerkte. Daarin trok Suriname nipt aan het kortste eind, door met 1-0 te verliezen. Mac-Intosch kwam in de ontmoeting uiteindelijk in de 89e minuut binnen de lijnen en maakte daarmee z’n officiële debuut als international.

Issa Kallon & Alex Bangura (Sierra Leone)
Ook onze linksachter en linksvoor gingen op trainingskamp en daarbij mocht Alex Bangura voor het eerst in zijn loopbaan onderdeel uitmaken van de nationale ploeg van Sierra Leone. In het Turkse Antalya stonden daarnaast drie oefenduels op het programma en wel tegen Togo (3-0 nederlaag), Liberia (0-1 winst) en Congo (2-1 winst). Bij de wedstrijden tegen Togo en Congo stonden Kallon en Bangura in de basis, waarbij Kallon tweemaal in de tweede helft naar de kant werd gehaald. Tijdens het duel tegen Liberia namen de mannen plaats op de reservebank en vielen ze in. Daarmee is ook het officiële debuut als international van Alex Bangura in de voorbije interlandperiode een feit geworden.

Tamás Kiss (Hongarije O21)
Onze vleugelaanvaller en Hongarije O21 zetten de jacht op kwalificatie voor het EK 2023 voort met poulewedstrijden tegen San Marino O21 en Polen O21. De Hongaren wonnen de eerste partij overtuigend met 4-0, waarna het duel bij en tegen Polen in een 1-1 gelijkspel eindige door een hele late tegentreffer. In de ontmoeting met San Marino kwam Kiss in de 46e minuut binnen de lijnen en tegen Polen stond hij in de basis en speelde hij in totaal 76 minuten mee.

Sekou Sylla (Guinee)
Net zoals Calvin Mac-Intosch en Alex Bangura mochten onze linksachter voor de allereerste keer zich aansluiten bij de nationale ploeg van Guinee, dat op trainingskamp ging in Frankrijk. In datzelfde land nam Guinee het daarnaast in vriendschappelijk verband op tegen Zuid-Afrika en bij die wedstrijd werden geen doelpunten gemaakt. Sylla kwam tijdens het duel in de 83e minuut binnen de lijnen en mag zich daardoor sinds vorige week ook international noemen!

Jhondly van der Meer (Haïti)
Voor onze centrale annex rechtervleugelverdediger stond er met de nationale elftal van Haïti eveneens een trainingskamp op het programma, dat plaatsvond in Miami in de Verenigde Staten. Daarnaast werd er een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt tegen Guatemala, dat met 2-1 verloren ging voor Haïti. Van der Meer begon tijdens het treffen met Guatemala op de reservebank en kwam uiteindelijk in de tweede helft binnen de lijnen.

Foto: Tamás Kiss