058-2963300
Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het?

Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het?

8 september 2021, 10:25

De eerste interlandperiode van het seizoen 2021/2022 is nagenoeg ten einde en daarin mochten vijf spelers van SC Cambuur op pad om hun land te vertegenwoordigen. Een mooie gelegenheid om per speler de balans op te maken.

David Sambissa (Gabon)
David Sambissa heeft er recentelijk voor gekozen om op internationaal niveau de kleuren van Gabon te verdedigen. Hierdoor kon Sambissa de afgelopen week helaas nog niet in actie komen voor het Afrikaanse land, omdat het overschrijfverzoek niet tijdig werd verwerkt door de FIFA. Vanaf de tribune zag hij Gabon met 2-1 verliezen tegen Libië en met 1-1 gelijkspelen tegen Egypte. Beide duels waren onderdeel van de kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar.

Tamás Kiss (Hongarije O21)
Tamás Kiss kwam met Hongarije O21 tweemaal in actie: in eigen land tegen Israël O21 (1-2 nederlaag) en op bezoek bij San Marino O21 (0-4 overwinning). Dit met het oog op kwalificatie voor het EK 2023 voor O21-teams. Tijdens het duel met Israël stond Kiss in de basis en mocht hij één helft meedoen. Tijdens de ontmoeting met San Marino gisteravond mocht Kiss tien minuten voor tijd invallen en daarin wist hij de vierde Hongaarse treffer te maken.

Roberts Uldriķis (Letland)
Onze kersverse aanwinst Roberts Uldriķis kwam maar liefst driemaal in actie met de nationale ploeg van Letland in de kwalificatiereeks voor het WK. De Letten wonnen afgelopen week met 3-1 van Gibraltar, verloren vervolgens met 0-2 van Noorwegen en speelden gisteravond doelpuntloos gelijk op bezoek bij Montenegro. Tegen Gibraltar en Montenegro stond Uldriķis in de basis en tijdens het treffen met Noorwegen kwam hij in actie als invaller.

Filip Krastev (Bulgarije O21)
Ook Filip Krastev mocht met Bulgarije O21 aantreden met het oog op kwalificatie voor het EK 2023 voor O21-teams. Op bezoek bij Moldavië O21 was Krastev in de tweede helft invaller en werd er met 0-2 gewonnen. Tijdens het treffen met Wales O21 gisteravond stond onze middenvelder vanaf het eerste fluitsignaal op het veld, maar kon hij samen met zijn teamgenoten niet voorkomen dat er met ruime cijfers werd verloren (0-4).

Jhondly van der Meer (Haïti) 
Voor Jhondly van der Meer was de interlandperiode ééntje om nooit meer te vergeten. Onze verdediger mocht namelijk zijn officiële debuut maken voor het nationale elftal van Haïti tijdens een vriendschappelijk duel bij en tegen Bahrein (6-1 nederlaag). Daarnaast kwam het Noord-Amerikaanse land ook in actie tegen Jordanië (2-0 overwinning) en daarin mocht Van der Meer (net zoals tijdens het duel tegen Bahrein) in de basis starten en de negentig minuten vol maken.

Foto: Jhondly van der Meer