058-2963300
Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (5)

Terugblikken op de interlandperiode: hoe deden de geel-blauwe internationals het? (5)

15 juni 2022, 16:39

De laatste interlandperiode van het seizoen 2021/2022 is ten einde en daarin vlogen vier spelers van SC Cambuur uit om hun land te vertegenwoordigen. Een mooie gelegenheid om per speler wederom de balans op te maken.

Calvin Mac-Intosch (Suriname)
Voor het nationale elftal van Suriname stonden er in de voorbije twee weken drie wedstrijden op het programma in de CONCACAF Nations League (A): een thuis- en uitduel tegen Jamaica en een duel buitenshuis tegen Mexico. De twee ontmoetingen met de Jamaicanen eindigden in een 1-1 gelijkspel (thuis) en een 3-1 nederlaag (uit), waarna Suriname tijdens het treffen met de Mexicanen met 3-0 ten onder ging. Onze centrale verdediger bleef tijdens de eerste twee wedstrijden op de bank zitten, maar mocht tijdens de partij tegen Mexico in de basis starten en negentig minuten lang spelen. Als gevolg van deze resultaten is degradatie naar League B zo goed als zeker voor Mac-Intosch en Suriname.

David Sambissa (Gabon)
In de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2023 lagen voor Gabon de eerste twee groepsduels voor de boeg: een uitwedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo en een thuiswedstrijd tegen Mauritanië. Het bezoek aan Congo werd door de Gabonezen winnend afgesloten (0-1), waarna de ontmoeting in eigen land zonder doelpunten winnaar eindigde. Tijdens het eerste duel begon Sambissa aan de aftrap en speelde hij de gehele wedstrijd, maar tegen Mauritanië waren er geen minuten weggelegd voor hem. Met vier punten op zak kunnen Sambissa en Gabon echter terugkijken op een prima interlandperiode en is het in de groep met de genoemde landen en Soedan gedeeld koploper.

Sekou Sylla (Guinee)
Net als Gabon trapte ook Guinee de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2023 af met een tweetal wedstrijden: een uitduel tegen Egypte en een thuisduel tegen Malawi. Bij en tegen de Egyptenaren ging de Guineeërs in de slotfase nipt met 1-0 onderuit, waarna op eigen bodem Malawi in de dying seconds met 1-0 werd verslagen. Tijdens beide ontmoetingen kwam Sylla helaas niet in actie en bleef hij tweemaal op de bank zitten. In de groep met verder nog Ethiopië staat Guinee door deze resultaten op de derde stek met drie punten, evenveel als de overige drie landen.

Roberts Uldrikis (Letland)
In de afgelopen twaalf dagen werkte Letland maar liefst vier wedstrijden af in UEFA Nations League (D)-verband af en dit leverde voor de Letten de maximale oogst op (twaalf punten). Achtereenvolgens werden namelijk Andorra (3-0) en Liechtenstein (1-0) in eigen land en Moldavië (2-4) en Liechtenstein (0-2) buitenshuis verschalkt. In alle vier de optredens stond Uldrikis van meet af aan Uldrikis op het veld en alleen tijdens de laatste twee wedstrijden werd hij eerder naar de kant gehaald. Bovendien wist hij tegen Andorra twee doelpunten te maken en tijdens Liechtenstein – Letland twee assists te produceren. Dankzij deze vier zeges is promotie naar League C binnen handbereik voor Letland en Uldrikis.

Foto: Roberts Uldrikis