058-2963300

Themabijeenkomst Amateurpartners SC Cambuur

24 april 2015, 14:45

Donderdagavond is er een themabijeenkomst voor de amateurpartners van SC Cambuur gehouden. Deze themabijeenkomst stond in het teken van kennisdeling en het creëren van binding met de amateurverenigingen die aangesloten zijn bij het amateurconvenant van SC Cambuur.

De avond begon met soep en broodjes, waarna zo’n 45 aanwezigen, onderverdeeld onder 15 verenigingen, welkom werden geheten en uitgenodigd werden om naar de training van SC Cambuur D1 te komen kijken.

Van de jeugdtrainers tot bestuursleden van de amateurpartners was er op deze avond de mogelijkheid om een training van de D-pupillen in het Cambuur Stadion bij te wonen. Op deze manier kan er met eigen ogen gezien en ervaren worden hoe een training voor de jeugd eruit ziet bij een Betaald Voetbalorganisatie (BVO).

Door het meegeven van kijkopdrachten zijn de aanwezige personen getriggerd om niet alleen de training te aanschouwen, maar ook om na te denken waarom de gegeven vorm wordt uitgevoerd. Zo werd er gevraagd om te kijken naar de motivatie van de spelers, de meest talentvolle speler en wat de rol van de coach was.

Na afloop van de training konden de aanwezige personen in verschillende groepen hun ervaringen van de training en de kijkopdrachten bespreken met de jeugdtrainers van SC Cambuur. Tijdens deze gesprekken ontstonden er leuke en interessante discussies over alle aspecten op het gebied van trainen geven.

Technisch jeugdcoördinator en trainer van D1 Elwin van Keulen is in College Tour-setting dieper ingegaan op de thema’s, Betekenisvolle Oefenstof & Mentaliteit, van de bijeenkomst. Aan de hand van de vragen vanuit het publiek kwam er een discussie op gang, waardoor de achterliggende gedachte van oefenvormen en trainingsmethode duidelijk naar voren kwam.

Enkele reacties na de avond waren: ‘Echt mooi om eens te kijken’, ‘Interessant om mee te maken hoe het bij een BVO gaat’ en ‘Om zelf meer na te denken over wat je doet, ben je bewuster bezig’.

Wilt u meer weten over de amateurpartners van SC Cambuur? Kijk dan op https://cambuur.nl/de-club/amateurpartners/ of stuur een mail naar info@cambuur.nl.

Foto: http://www.martinoscarfotografie.nl/