058-2963300
Toelichting mooie jaarcijfers 2013/2014

Toelichting mooie jaarcijfers 2013/2014

25 november 2014, 9:53

Het Eredivisieseizoen 2013/2014 is welhaast een overtreffing gebleken van het kampioensjaar 2012/2013. Met de handhaving in de Eredivisie via een 12e plek in de eindrangschikking is de doelstelling ruimschoots gehaald. Alle sportieve records zijn in dit seizoen gebroken en in het eigen stadion was het hele jaar door (mede dankzij de 10 thuisoverwinningen) sprake van een euforische stemming. Cambuur oogstte veel lof voor de attractieve speelwijze en de garantie op nog een jaar Eredivisie was al ruim voor het einde van het seizoen een feit. In het bekertoernooi vond SC Cambuur haar Waterloo tegen FC Utrecht in de 4e ronde.

Financieel
Het seizoen 2013/2014 is afgesloten met een ruime winst van € 611.000. Hiermee is voor het vierde opeenvolgende jaar een positief resultaat geboekt. Ook het bedrijfsresultaat is met een winst van € 801.000 zeer positief afgesloten.

Jaarcijfers2

Liquiditeit/continuïteit

Het negatieve eigen vermogen en negatieve werkkapitaal is reden voor het continueren van de waakzaamheid. De jaren van (forse) negatieve resultaten zijn gelukkig opgevolgd met vier seizoenen met een positief resultaat. Dit in combinatie met de uitgifte van certificaten hebben geleid tot een verbeterde balans en liquiditeit. Hoewel de huidige liquiditeitsprognose nog altijd rekening houdt met een voorfinanciering van de seizoenkaarten, is er geen acute zorg meer over de liquiditeit.

Naamloos12
Huidige seizoen
Voor het seizoen 2014/2015 is er sportief gezien wederom maar één doelstelling: handhaving. SC Cambuur heeft in haar 50-jarig bestaan nog nooit 3 seizoenen op rij in de Eredivisie gespeeld, hier ligt voor Cambuur sportief gezien de grote uitdaging. Bij handhaving zal er wederom een record verbroken worden.

De verwachting voor het komende seizoen is financieel gezien ook wederom positief. De begroting is € 290.000 positief en de prognose laat een overschrijding zien van de begrote winst. Deze winst zal ook weer deels aangewend worden voor de aflossingen. De verwachting is dat SC Cambuur de hoogste categorie III bereikt van de KNVB-rating.

Naast de financiële en sportieve ambities, is voor de continuïteit van de club de stadionontwikkeling een cruciale ambitie komend seizoen. Met het ondertekenen van het convenant tussen de Gemeente Leeuwarden en SC Cambuur is een belangrijke stap gezet in de (ver)nieuwbouw van het Cambuur Stadion. Direct na de jaarwisseling zal er een politieke beslissing genomen worden over de volgende te nemen stap.