058-2963300
TRANSFER: Fedde de Jong voor drie seizoenen naar SC Cambuur

TRANSFER: Fedde de Jong voor drie seizoenen naar SC Cambuur

20 juni 2023, 19:00

Witte rook boven het Cambuur Stadion, want de transfer van Fedde de Jong naar SC Cambuur is definitief afgerond. De 20-jarige middenvelder komt over van AZ Alkmaar en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor de komende drie seizoenen.

Voor de vaste volgers van de Keuken Kampioen Divisie is De Jong bepaald geen onbekende, want hij speelde al bijna tachtig wedstrijden in deze competitie voor Jong AZ, waarvan hij het afgelopen jaar ook aanvoerder was. Ook voor het eerste elftal van de Alkmaarders kwam hij al drie keer in actie en daarnaast maakte hij onderdeel uit van het Onder 19 team dat eind april de UEFA Youth League wist te winnen.

Naast het rode shirt van AZ droeg hij ook meermaals het oranjehemd van het Nederlands Elftal. De Jong kwam als jeugdinternational uit voor Oranje onder 15, 16, 17, 19 en 20.

Na doelman Yanick van Osch is De Jong de tweede zomeraanwinst van SC Cambuur en daar is technisch directeur Etiënne Reijnen uiteraard zeer content mee. “Het zegt veel dat Fedde voor onze club, plannen en ambities kiest. Daaruit spreekt vertrouwen en dat hebben we andersom ook. Hij heeft bij AZ een uitstekende opleiding achter de rug en zijn kwaliteiten sluiten aan bij wat wij zoeken in een middenvelder binnen onze principes en manier van spelen.”

Welkom en veel succes in het geel-blauw, Fedde!

Foto’s: www.dijksmedia.nl