058-2963300
TRANSFER: Middenvelder Ricardo Kip op huurbasis naar SC Cambuur

TRANSFER: Middenvelder Ricardo Kip op huurbasis naar SC Cambuur

31 augustus 2016, 19:15

Nadat eerder deze week Robbert Schilder werd aangetrokken heeft SC Cambuur vandaag opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Trainer Rob Maas mag namelijk voor de rest van dit seizoen rekenen op de diensten van Ricardo Kip. De middenvelder komt op huurbasis over van Fleetwood Town (League One).

De 24-jarige Kip was tussen 2003 en 2012 in dienst van Ajax, waar hij de volledige jeugdopleiding heeft doorlopen. Tot een debuut voor de Amsterdammers kwam het niet en dus maakte hij in de zomer van 2012 de overstap naar Almere City FC. Hier was hij afgelopen seizoen één van de revelaties in de Jupiler League met liefst 15 doelpunten in 33 wedstrijden.

Technisch Directeur Henry van der Vegt: “Het is geen geheim dat we voorafgaand aan het seizoen met Ricardo hebben gesproken. Helaas kwam het toen niet tot een overstap, maar het goede gevoel en contact is gebleven. Toen het duidelijk werd dat Ricardo weer beschikbaar zou komen, zijn we direct tot actie overgegaan. We verwachten dat hij met zijn creativiteit, scorend vermogen en uitstekende mentaliteit een belangrijke aanwinst zal zijn bij SC Cambuur.”

Foto: ProShots / Marcel Bonte