058-2963300
TRANSFER | SC Cambuur versterkt zich per direct met Jurjan Mannes

TRANSFER | SC Cambuur versterkt zich per direct met Jurjan Mannes

30 januari 2017, 21:57

SC Cambuur heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt opnieuw toegeslagen. Het gaat om Jurjan Mannes, die de eerste selectie per direct komt versterken. De middenvelder wordt voor een half jaar gehuurd van FC Emmen en staat daarna een jaar onder contract met een optie voor nog een seizoen.

De 25-jarige Mannes doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Twente, maar wist niet te debuteren bij de Tukkers. Dit lukte wel bij Fortuna Sittard, waar hij een jaar op huurbasis speelde. Daarna kwam hij uit voor Jong FC Twente in de Jupiler League en sinds de zomer van 2014 speelt de geboren Groninger voor FC Emmen. Hier was hij de afgelopen twee seizoenen een onomstreden kracht op het middenveld.

Technisch Directeur Gerald van den Belt licht de transfer toe. “Waar we ruim zitten in de aanvallend ingestelde middenvelders, is dit voor de controlerende posities niet het geval. Daarom is Jurjan met zijn kwaliteiten een welkome versterking. We volgen hem als SC Cambuur al langer en zijn er van overtuigd dat hij een meerwaarde gaat zijn voor onze club.”

Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)