058-2963300
TRANSFER: Youns El Hilali van AC Milan naar SC Cambuur

TRANSFER: Youns El Hilali van AC Milan naar SC Cambuur

12 juli 2023, 18:00

Een Italiaan in Leeuwarder dienst. Dat is een unicum, maar met de komst van Youns El Hilali dit seizoen wel een feit. De 20-jarige Italiaans jeugdinternational komt over van AC Milan en heeft een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

El Hilali doorliep de jeugdopleiding van AC Milan en maakte afgelopen seizoen met dertien doelpunten (en drie assists) in 26 wedstrijden furore in de Onder 19 van de Italiaanse grootmacht. Ook was hij actief in de UEFA Youth League, waar hij met de Milanezen de halve finales wist te bereiken. Daarnaast kwam hij uit voor meerdere vertegenwoordigende jeugdteams van Italië.

Technisch directeur Etiënne Reijnen over komst van de jonge Italiaan: “We hebben Youns al langere tijd op de radar staan en dat is natuurlijk niet voor niets. Hij is enorm doelgericht, beschikt over een goede individuele actie en kan op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft afgelopen seizoen ook in de Youth League laten zien hoe talentvol hij is en dat gaan we hier samen verder ontwikkelen.”

Benvenuto e buona fortuna, Youns!

Foto’s: www.dijksmedia.nl