058-2963300
MET TROTS: Dit moet het nieuwe Cambuur Stadion worden

MET TROTS: Dit moet het nieuwe Cambuur Stadion worden

20 juni 2017, 10:52

Op dit moment vindt er in het WTC een persconferentie plaats waar de Gemeente Leeuwarden, SC Cambuur, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wyckerveste de definitieve plannen voor het WTC gebied presenteren. Het trotse middelpunt van deze gebiedsontwikkeling moet het nieuwe Cambuur Stadion worden.

De afgelopen maanden is er een stadionadviescommissie , met daarin supporters uit alle geledingen, actief geweest om te bepalen aan welke eisen het nieuwe stadion moet voldoen. Het belangrijkste thema hierbij was hoe we de ziel en het Cambuur-gevoel van het oude stadion meenemen naar ons nieuwe onderkomen. Met steile, losse tribunes die doorlopen tot het veld, een gedeelte staanplekken op Noord, hoge karakteristieke lichtmasten en een fraai supportershome is de basis daarvoor in ieder geval gelegd!

Met het nieuwe stadion willen we zowel op sportief, commercieel en maatschappelijk gebied stappen maken. Het uiteindelijke doel is om van SC Cambuur een stabiele Eredivisieclub te maken. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat dit haalbaar is, maar wel alleen met de trouwe steun van onze achterban.

Het complete plan voor het WTC-gebied is goedgekeurd door de Burgemeester & Wethouders en wordt nu op korte termijn aangeboden aan de Gemeenteraad. Wanneer zij akkoord gaan is het plan helemaal definitief.

> De persconferentie is live te volgen via onze Facebook-pagina