058-2963300
Twee hattricks en drie punten bekronen uitstekend paasweekend

Twee hattricks en drie punten bekronen uitstekend paasweekend

5 april 2021, 17:32

De Keuken Kampioen Divisie kent inmiddels haast een traditioneel dubbel programma met Pasen en dat is ook in dit coronaseizoen niet anders. Voor SC Cambuur begon het weekend voortreffelijk met een 0-3 zege op bezoek bij FC Volendam en die kon vanmiddag nog meer glans krijgen in eigen huis tegen Excelsior. Een uur lang leek dat niet te gaan gebeuren, maar daarna sloeg de geel-blauwe brigade genadeloos toe. Met twee hattricks vocht SC Cambuur zichzelf naar een monsterzege en kan het aftellen nu dan echt gaan beginnen.

Excelsior-thuis. Een opdracht die op papier misschien makkelijker lijkt dan hij daadwerkelijk is. De Kralingers staan inderdaad ‘slechts’ tiende en lijken de Play-Offs niet meer te gaan halen, maar daarmee hebben ze ook helemaal niks meer te verliezen en bovendien ging in het in de heenwedstrijd op Woudestein ook allesbehalve gemakkelijk.

Of de wedstrijd van vanmiddag vergelijkbaar was met die ontmoeting? Het antwoord op die vraag was in het eerste uur een volmondig ja, waarbij SC Cambuur het vooral lastig leek te hebben met de 5-3-2 formatie van de bezoekers. Dat kwam onder meer tot uiting bij de eerste treffer van de middag, toen wingback Horemans op mocht stomen vanaf rechts en de meest linkse aanvaller Joël Zwarts op maat bediende 0-1.

Een vervelend begin van de wedstrijd voor De Jong en de zijnen, die in het eerste bedrijf ook nog eens met een fikse tegenwinden te kampen hadden. Dat leek Jarichinio Antonia overigens na nog geen kwartier spelen niet te deren toen hij een één-tweetje aanging met Robert Mühren en de bal heel beheerst in het zijnet achter doelman De Fockert werkte.

Wat doelpunten betreft zou het daarbij blijven in de eerste helft en dat was niet in de plaats te danken aan Sonny Stevens. Vooraf was het nog even onzeker of hij zou kunnen starten, maar daar was vanmiddag niks van te merken. Met tot twee keer toe een katachtige reflex voorkwam hij verdere schade voor geel-blauw en zo konden beide teams gaan rusten met een gelijke stand.

Het leek wel of de doelpunten werd bewaard tot na de rust, want het was voor de meeschrijvende pers amper bij te houden. Eerst kwam SC Cambuur in de 52e minuut door een pegel van Omarsson opnieuw op achterstand en daarna kon de grote Mühren-Oratmangoen show beginnen. De gelijkmaker werd na ruim een uur spelen binnengekopt door Mühren (na een afgemeten voorzet van invaller Doodeman), toen schoot Oratmangoen met enig fortuin van buiten de zestien binnen en mocht Mühren nog geen vijf minuten later aanleggen voor een makkelijk gegeven strafschop.

Daar zou het niet bij blijven, want de scoringsdrift bij beide heren was nog niet gestild. Eerst was het Oratmangoen die de keeper omspeelde en vrij kon binnenschieten, toen was het opnieuw Mühren met een benutte strafschop en het slotakkoord was voor Oratmangoen. Hij kon vrij binnenkoppen uit een corner en zo werd de toch al schitterende middag voor SC Cambuur nog net iets mooier.

Wie nu na 32 gespeelde wedstrijden teletekst-pagina 830 tevoorschijn tovert zal even moeten knipperen met de ogen. 76 punten en 91 treffers voor? Het staat er echt en het zijn de indrukwekkende cijfers van een uniek Cambuur-team dat dit seizoen alle clubrecords uit de boeken aan het schieten is.

Komende vrijdag komen de geel-blauwe manschappen opnieuw in actie en wordt er koers gezet naar Brabant. Daar treft het in stadion De Vliert de ploeg van oude bekende Jack de Gier; FC Den Bosch.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (58’ Doodeman), Mac-Intosch (89’ Nieuwpoort), Schouten (C), Bangura; Hoedemakers, Breij (85’ Ter Heide), Oratmangoen; Antonia, Mühren (89’ Pouwels) en Kallon (46’ Korte)

Opstelling SBV Excelsior: De Fockert (C); Horemans, Matthys, Wieffer (82’ Bruins), Van der Meer, Ormonde-Ottewil; Oude Kotte (66’ Fischer), Van Rooijen (66’ Baas), Niemeijer (82’ Mendes Moreira); Zwarts en Omarsson

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Scoreverloop:
‘6  0-1, Zwarts
13’ 1-1, Antonia
52’ 1-2, Omarsson
63’ 2-2, Mühren
71’ 3-2, Oratmangoen
76’ 4-2, Mühren (penalty)
84’ 5-2, Oratmangoen
87’ 6-2, Mühren (penalty)
90’ 7-2, Oratmangoen

Gele kaarten: Antonia en Kallon (SC Cambuur), Wieffer, Bruins, Matthys en Baas (SBV Excelsior)

Foto: www.dijksmedia.nl