058-2963300

Tweede overwinning op rij; wat schreven de kranten?

1 september 2014, 13:43

SC Cambuur is het seizoen goed begonnen. Na twee keer een punt te hebben gepakt tegen FC Twente en Vitesse werd er twee keer op rij gewonnen. Afgelopen zaterdag was ADO Den Haag na een spectaculair duel het slachtoffer; 3-2. Na vier rondes hebben de mannen van Henk de Jong nu acht punten gepakt, waardoor het op een prachtige vierde plek staat.

De Leeuwarder Courant kopt: “Cambuur geniet: acht uit vier, dat is toch ongelofelijk?”. En vervolgt: “Het geheim van het succes is volgens De Jong blijven uitgaan van eigen kracht. Hij probeert iets onoverwinnelijks in de ploeg te krijgen, ook in de besprekingen. Daar moeten de jongens volgens hem wel eens om lachen, maar het werkt wel. ,,Ik ben heel tevreden met de groep die we nu hebben. Een compliment aan Marcel Keizer. Dat had ik trouwens ook gedaan als we hadden verloren. Je kunt wel grote namen halen, maar als die namen niet doen wat je wilt, dan vinden wij dat geld weggooien.”

Ook in het Friesch Dagblad volop aandacht voor de puike seizoenstart: “Cambuur geeft pikstart seizoen nog meer kleur”. Volgens de krant zullen er de komende twee weken veel vrolijke mensen rondlopen in Leeuwarden: “Iedereen met hart voor SC Cambuur glimt nog zeker twee weken van trots bij een snelle blik op de ranglijst.”

Daarnaast worden ook de mooie woorden van Henk de Jong voor de supporters nog eens aangehaald: “Het publiek voelde dat de ploeg steun nodig had. Daardoor bleef de rust in ons spel. Dat was op dat moment hard nodig.”

Zowel in het Elftal van de Week van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad vinden we een Cambuur-speler terug. In De Telegraaf staat Erik Bakker met een 7,5 op het middenveld en in het AD staat Albert Rusnák op het middenveld geposteerd.

Dit weekend is er geen programma in de Eredivisie, maar moeten de internationals aan de bak voor hun land. Het weekend daarop speelt SC Cambuur thuis tegen FC Groningen (zondag 14 september, 14.30 uur). Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop: https://sc-cambuur.voetbalticket-shop.nl/web/show/id=99567.

Foto: www.dijksfotografie.com