058-2963300
Tyrique Mercera zet handtekening onder eerste profcontract

Tyrique Mercera zet handtekening onder eerste profcontract

14 mei 2024, 15:30

Tyrique Mercera (20) heeft een handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij SC Cambuur. De verbintenis van de multifunctionele speler gaat in per 1 juli en loopt tot de zomer van 2026. In de overeenkomst is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Mercera kwam twee jaar geleden over van Alphense Boys. Bij SC Cambuur O21 maakte hij een dusdanige ontwikkeling door dat hij op 2 november 2023 in de bekerwedstrijd tegen MVV Maastricht (4-1) zijn debuut in het eerste elftal maakte.

Daarna volgden nog elf optredens in de hoofdmacht. Mercera, die als controlerende middenvelder en als rechtsback uit de voeten kan, maakte onlangs tegen FC Dordrecht (3-3) zijn basisdebuut en verscheen een week later op bezoek bij Roda JC (2-0) wederom aan de aftrap.

“Een verdiende beloning”, zo luidt de eerste reactie van technisch manager Lars Lambooij. “Tyrique heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en er zit nog veel meer rek in, want zijn voorwaarden zijn fantastisch. De komende tijd gaan we met elkaar verder werken om zijn potentie volledig te benutten.”

Foto: Cambuur Media