058-2963300
Uitgangspunten stadionbezoek in coronatijd

Uitgangspunten stadionbezoek in coronatijd

19 augustus 2020, 10:12

De aanwezigheid van het coronavirus maakt dat alles in ons dagelijkse leven even anders is dan anders en dat geldt ook voor het bezoeken van een voetbalstadion in het seizoen 2020/2021. Door het RIVM en de KNVB zijn er in het ‘protocol betaald voetbal’ kaders beschreven en hierbinnen streven we naar een zo optimaal en gastvrij mogelijke stadionbezetting. Als club zijn we druk bezig om de laatste hand te leggen aan deze complexe puzzel, waarbij we nu al graag enkele uitgangspunten willen delen. Alle praktische informatie volgt aan het einde van deze week.

– Voorrang voor seizoenkaarthouders
Voorlopig is het bezoeken van (thuis)wedstrijden van SC Cambuur enkel voorbehouden aan seizoenkaarthouders. Er is dus geen losse kaartverkoop.

– Zoveel mogelijk supporters bij de wedstrijden
Een Cambuur-wedstrijd zonder de vocale steun van de Twaalfde Man zal sowieso wennen zijn, laat staan met een stuk lagere bezetting. Het uitgangspunt van de club is daarom om zoveel mogelijk supporters toe te laten tot het stadion, met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

– Passen niet geldig, wel vaste rij- en stoelnummers
We kunnen dit seizoen niet garanderen dat je op dezelfde plek of tribune zit als aangegeven op je seizoenkaart. De passen zijn dan ook niet geldig. Seizoenkaarthouders dienen voorafgaand aan een thuiswedstrijd zelf een stoel te kiezen in ons digitale stadion. Het is dan verplicht om op de stoel te gaan zitten als aangeven op het e-ticket. Toegang tot het stadion heb je dus ook alleen met een e-ticket.

– Toegangskaarten niet overdraagbaar
Heb je als seizoenkaarthouder een plek uitgezocht in het stadion? Dan is het niet toegestaan om deze door te geven aan vrienden/familie. Toegangskaarten worden op naam uitgegeven en zijn persoonsgebonden. Dit is conform de richtlijnen, die aangeven dat je precies moet weten wie waar heeft gezeten in het stadion.

– Evalueren en bijsturen
Het nieuwe normaal in de voetbalstadions is voor iedereen nieuw en bovendien kan het zijn dat de wet- en regelgeving in de loop van tijd wordt aangepast. We delen de thuiswedstrijden daarom in per blokken van drie en gaan na afloop van elk drieluik alle maatregelen grondig evalueren met onder meer onze supportersverenigingen en bijsturen waar nodig.

Het mag voor zich spreken dat we alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten houden en dat een optimale invulling een continu en dynamisch proces zal zijn. We vragen hiervoor ieders begrip en alle maatregelen zullen van ons allemaal enig aanpassingsvermogen vergen.

Dat het ‘Avondje Cambuur’ zoals we dat gewend zijn voorlopig niet aan de orde is moge duidelijk zijn. We zijn ons er ook van bewust dat dit een hoop plezier wegneemt en de wedstrijdbeleving totaal anders gaat zijn. Dat is voor ons als organisatie niet anders. Toch zullen we er met z’n allen het beste van moeten maken en is het misschien wel meer dan ooit nodig dat we er samen de schouders onder zetten.

Foto: www.cambuurimages.nl