058-2963300
Geen punten, wel lof voor SC Cambuur D1

Geen punten, wel lof voor SC Cambuur D1

29 november 2015, 20:57

Winst en verlies dit weekeinde voor de jeugdteams van SC Cambuur.

ONS SNEEK C1 1-6 SC CAMBUUR C1
1-0 (4.), 1-1 Quinten Lamsma (20.), 1-2 Milan de Koe (37.), 1-3 Milan de Koe (51.), 1-4 Jhondly van der Meer (66.), 1-5 Jens van der Heide (68.), 1-6 Deno Alejo (70.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Martijn Ferwerda (36.Jhondly van der Meer), Milan de Koe, Feike Zijlstra, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Sil Bos, Quinten Lamsma, Deno Alejo, Jorn Jongsma (36.Willem de Boer), Youri Sletering.

Ook de negende competitiewedstrijd leverde voor de C-junioren van SC Cambuur het gewenste resultaat op. Toch ging het in de eerste helft moeizaam met de geelblauwe formatie. “Voor aanvang van de competitie was dit al de lastigste wedstrijd die we bestempeld hadden en in de beginfase bleek dat ook,” zei trainer Michiel Buursma. “Zij kregen in de eerst vijf minuten drie kansen terwijl wij een aantal fouten maakten. In het vervolg hebben we wat dingen omgezet en stonden we ook steviger. Zij kregen geen kansen meer maar zelf speelden we ook eigenlijk niks klaar.” De vroeg opgelopen achterstand werd ongedaan gemaakt door Quinten Lamsma.

Buursma: “De jongens hebben ervaren hoe het is om op achterstand te komen en er werd niet echt super op gereageerd. In de rust hebben we het daar ook over gehad.” In de tweede helft ging het stukken beter met Cambuur. Er werd liefst vijfmaal gescoord waardoor Sneek alsnog met een ruime zege werd verlaten. De derde treffer was de mooiste van de dag. Milan de Koe schoot in een keer over de doelman nadat hij vanaf de middellijn bediend werd met een prachtige bal van Sil Bos. “Ik vind het knap dat de jongens na een vrij onrustige eerste helft een hele degelijke tweede helft hebben neergelegd. Ik ben blij met de drie punten,” aldus Michiel Buursma.

SC CAMBUUR D1 1-2 FC TWENTE D1
0-1 (3.), 0-2 (23.), 1-2 Bas Verbree (35.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Max Faber, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Niels ten Veen, Bas Verbree, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Gregory Daraji, Matthias Nartey.

Tegen het veel hoger geklasseerde FC Twente kwamen de D-pupillen van SC Cambuur goed voor de dag. “Dit was echt een leuke wedstrijd,” vertelde trainer Elwin van Keulen. “Dit was een goed voorbeeld van een team dat aan het groeien is. We moeten ons ook blijven ontwikkelen om uiteindelijk wedstrijden te kunnen winnen. Op basis van veldspel en kansenverhouding maakten wij ook de meeste aanspraak op de zege.” Toch stonden de gasten na het eerste half uur al op een 0-2 voorsprong. Nadat Cambuur een aantal kansen had verprutst kwamen de Tukkers uit het niets aan de leiding. Na balverlies in de opbouw werd de voorsprong door Twente verdubbeld.

Van Keulen: “We hadden het meeste balbezit en kwamen door goed positiespel bij het doel van Twente. Bij ons ontbrak echter de daadkracht om de kansen te verzilveren.” Dankzij een prachtige vrije trap van Bas Verbree kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. “Op dat moment kwam het geloof terug in ons spel. Voor de jongens was de treffer tevens een bevestiging dat ze goed bezig zijn.” Cambuur kreeg goede kansen, zo kwam Steyn Potma tweemaal vrij voor de doelman, maar de gelijkmaker zat er niet in. Doelman Huistra voorkwam in de slotfase nog een derde tegentreffer. “Als je kijkt naar het perspectief dan was dit voor D1 een interessante wedstrijd. Als we op deze wijze doorgaan dan komen de punten vanzelf,” concludeerde Van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

Ajax A1 5-2 FC Groningen A1
FC Groningen B1 2-1 Almere City FC B1
Be Quick 1887 C1 0-1 FC Groningen C1
FC Groningen D1 1-1 FC Emmen D1

Foto: Henk Jan Dijks