058-2963300
Uitstekende start SC Cambuur O15 met winst op FC Groningen

11 september 2017, 12:03

Zaterdagmiddag 9 september stond voor SC Cambuur Onder 15 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Een makkelijke start was de jongens van trainer Fedrik Houtstra in de Eerste Divisie niet gegund, want de leeftijdsgenoten van FC Groningen kwamen op bezoek in Leeuwarden.

Het werd een vermakelijk duel tussen twee ploegen die zeer aan elkaar gewaagd waren en met veel strijd en passie speelden. Na een gelijkopgaande openingsfase trok na ongeveer 10 minuten FC Groningen de wedstrijd iets meer naar zich toe. Dit resulteerde in een aantal prima kansen, maar de sterk keepende Maik Stuiver wist zijn doel schoon te houden.

Hierdoor kreeg SC Cambuur zichtbaar meer vertrouwen en kwam het steeds beter in de wedstrijd. Het duel  leek af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar het liep anders. In de 32e minuut werd een corner van SC Cambuur door Bas Verbree namelijk keurig omgezet in een doelpunt: 1-0. Nog geen drie minuten later, wederom uit een corner, joeg Gillermo Bethlehem de bal tegen de touwen en verdubbelde daarmee de score. Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter Braaksma voor de rust.

Na de thee waren er wederom twee gelijkwaardige ploegen te zien die er een spannende wedstrijd van maakten. Maar wat FC Groningen ook probeerde, de verdediging van SC Cambuur speelde goed georganiseerd en gaf weinig tot niets weg. Een mooie overwinning en meteen de eerste drie punten.

Trainer Fedrik Houtstra vond zijn ploeg af en toe ietwat slordig spelen, maar complimenteerde zijn jongens wel met de goede organisatie en inzet. Verder constateerde hij dat zijn ploeg er fysiek heel goed voorstaaten dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.