058-2963300

Uitwisseling kinderraad in Cambuur Stadion

15 mei 2015, 14:29

Vandaag hadden we bijzondere gasten in het Cambuur Stadion. De kinderraad uit de wijk Heechterp in Leeuwarden kwam op bezoek, samen met de kinderraad uit Amersfoort. De kinderraad denkt na over hoe ze hun wijk mooier en beter kunnen maken. Daarvoor zijn ze op zoek naar een open club in de wijk. Hiervoor hebben de kinderen onderzoek gedaan en in dat onderzoek zijn twee locaties uit gekomen. Door middel van een uitwisseling proberen de kinderen een beter beeld te krijgen over wat er precies nodig is; vorige week was de groep kinderen uit Leeuwarden te gast in Amersfoort, vandaag is de groep uit Amersfoort in Leeuwarden op bezoek.

Samen gaan de kinderen zich spelenderwijs bezig houden met politiek. Tijdens de lunch komen thema’s als veiligheid in het verkeer, hangjongeren en het schoonhouden van de wijk aan de orde. De kinderen van beide steden gaan hierover in gesprek. Op de vraag of er verschil zit in de thema’s in beide steden wordt er gereageerd: ‘Er zijn veel verschillende problemen, maar de veiligheid in de wijk is de belangrijkste.’ Waarop wordt aangevuld: ‘We willen na schooltijd gewoon veilig naar huis kunnen en veilig buiten kunnen spelen.’ Ook zijn er meerdere activiteiten met de uitwisseling: het bezoeken van scholen, speelplaatsen en een stukje cultuur in beide steden. ‘We gingen in Amersfoort naar een verkeerstuin, wat nu omgebouwd is tot speeltuin, dat was erg leuk.’ In het Cambuur Stadion hebben beiden groepen op de tribune een picknicklunch gehouden, zijn ze met spelers op de foto geweest en een rondleiding mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

De kinderraad heeft de stichting Cambuur Verbindt benaderd voor het gebruik van het Cambuur Stadion: één van de mooiste plekken van Leeuwarden. Het Stadion heeft al facetten: plezier, sportiviteit en gastvrijheid. Uiteindelijk zal de kinderraad een maquette en een plan aanbieden aan wetgever, de heer Van der Molen. Cambuur Verbindt is hier natuurlijk zeer benieuwd naar en zal hierbij ook aanwezig zijn.