058-2963300

Uitwisselingsproject SC Cambuur D1 en PSV D1

4 februari 2015, 11:40

Afgelopen weekend stond er voor de spelers van SC Cambuur D1 een bijzondere activiteit op het programma. De spelers hebben namelijk een dag en een nacht doorgebracht in een gastgezin bij een leeftijdsgenoot van PSV D1.

De jongens van D1 vertrokken zaterdagochtend al vroeg naar Eindhoven om eerst op sportcomplex De Herdgang een oefenwedstrijd af te werken tegen PSV D1. Na een 1-1 ruststand en een gelijk opgaande eerste helft eindigde deze wedstrijd in een 5-1 overwinning voor PSV D1. Trainer Elwin van Keulen daarover: ‘de spelers haalden in de eerste helft een redelijk hoog niveau en konden mee in het tempo van PSV, de tweede helft lukte dit niet meer en na een doelpunt uit een corner en een penalty leek het verzet gebroken’.

Na de wedstrijd werd door PSV D1 trainer Bastiaan Riemersma een algemeen inleidend verhaal gedeeld met de spelers van de beide teams waarna de gezinnen aangevuld met de Cambuur-spelers uiteen gingen. ’s Avonds troffen de spelers en staf elkaar allemaal weer in het Philips Stadion waar de wedstrijd PSV – Willem II werd bijgewoond vanuit een skybox.  Ook mochten een aantal spelers bij de opkomst van de spelers met vlaggen zwaaien op het veld.

Zondagochtend stond na het ontbijt bij gastgezinnen een gezamenlijk zaalvoetbaltoernooi op het programma. Er werd in 6 teams met spelers van PSV en Cambuur gemixt gestreden om de eerste plaats in het toernooitje. Na de lunch is de SC Cambuur selectie weer met een voldaan gevoel huiswaarts gekeerd. PSV D1 bedankt voor de goede zorgen en het leuke weekend!

Foto’s: Auke Smit