058-2963300
Valse competitiestart SC Cambuur in Venlo

Valse competitiestart SC Cambuur in Venlo

5 augustus 2016, 22:06

Na een drietal opeenvolgende seizoenen op het hoogste niveau te hebben geacteerd, maakte SC Cambuur tegen VVV-Venlo vanavond haar rentree in de Jupiler League. Voorlopig even geen Arena of De Kuip meer, maar het Seacon Stadion De Koel vormde voor de Leeuwarders het toneel voor de kick-off van het seizoen 2016/2017. Aan dit authentieke stadion dat befaamd is om de lange trap waarlangs de spelers vanuit de kleedkamer naar het veld moeten afdalen bewaren de Leeuwarders slechte herinneringen. Immers de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, op 13 mei 2012 versloegen de Venlonaren in de promotie-/degradatiestrijd de Leeuwarders in een knotsgek duel in extremis met 4-3. Op voorhand een kraker tussen 2 titelkandidaten, VVV-Venlo was vorig jaar immers runner-up in de Jupiler League en Cambuur verwacht na de degradatie dit jaar met aanvallend voetbal weer om de bovenste plekken mee te strijden. In Noord-Limburg won de thuisploeg na een ruststand uiteindelijk verdiend met 2-1.

Buiten Jordy van Deelen die nog herstellende is van een enkelblessure, beschikte hoofdtrainer Rob Maas over een volledig fitte wedstrijdselectie. De luxe van een brede selectie betekende dat er vanavond keuzes moesten worden gemaakt. Zo kreeg Michiel Hemmen de voorkeur boven Martijn Barto en maakte ook de van FC Dordrecht afkomstige Matthew Steenvoorden zijn opwachting in de basis.

Het duel ging redelijk gelijk op, maar VVV-Venlo kreeg in de beginfase toch de betere kansen. Toch kwam SC Cambuur op het half uur op voorsprong. Uit een ingestudeerde corner schoot Sander van de Streek de bal kiezelhard binnen. Lang mocht Cambuur hier niet van genieten, want enkele minuten later trok Vito van Crooij na een rommelige situatie in het Leeuwarder strafschopgebied de stand alweer gelijk. En daarmee werd met een 1-1 ruststand de kleedkamers opgezocht, wat op basis van het vertoonde spel een juiste afspiegeling was.

Aan het spelbeeld in de tweede helft veranderde weinig. Beide ongewijzigde elftallen leken vrede te hebben met de tussenstand en namen bijna geen enkel risico. Echter na een uur spelen zetten de Venlonaren  vanuit het niets veel druk na voren en Cambuur mocht van geluk spreken dat het in deze fase geen averij opliep. Zo schoot Torino Hunte op de paal en vlak daarvoor kreeg Vito van Crooij een uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Even later was het wel raak. Schoot Clint Leemans een vrije trap op de paal, in de rebound zag Ralf Seuntjes zijn kans schoon en knalde droog de bal tegen de touwen. Vlak voor tijd leek de ingevallen Martijn Barto toch nog een gelijkspel te forceren, maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In het restant was Cambuur niet bij machte om de achterstand weg te werken en beleefde daarom een erg vervelende seizoensouverture.

Komende vrijdagavond 12 augustus staat de eerste thuiswedstrijd voor Cambuur op de agenda. Het onder leiding van Pascal Jansen en oud-Cambuur gediende Twan Scheepers staande Jong PSV komt dan naar Leeuwarden toe. In dit duel kunnen de manschappen van hoofdtrainer Rob Maas laten zien dat er in eigen huis dit seizoen niks te halen valt. De wedstrijd tegen de Eindhovenaren begint om 20.00 uur.

Opstelling VVV-Venlo: Maarten de Fockert, Roel Janssen, Jerold Promes, Nils Röseler, Moreno Rutten, Danny Post, Johnatan Opoku, Clint Leemans, Vito van Crooy, Ralf Seuntjens, Torino Hunte (85. Leandro Resida)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis , Djavan Anderson, Chiró N’Toko, Matthew Steenvoorden (85. Jergé Hoefdraad), Marvin Peersman, Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro, Ninos Gouriye (70. Xander Houtkoop), Michiel Hemmen (70. Martijn Barto), Raymond Gyasi

Scheidrechter: J. Kooij

Gele kaarten: Marvin Peersman, Matthew Steenvoorden, Erik Bakker (SC Cambuur), Chris Leemans, Johnatan Opoku (VVV-Venlo)

Aantal toeschouwers:4.422

Fotografie: www.proshots.nl