058-2963300
Valse start van SC Cambuur in 2017

Valse start van SC Cambuur in 2017

13 januari 2017, 22:40

SC Cambuur is er niet in geslaagd het duel tegen kampioenskandidaat nummer één – VVV uit Venlo – te winnen, niet eens gelijk te spelen. De Noord-Limburgers wonnen met 2-0 en dat was dik verdiend. De ploeg van Maurice Steijn was beter, harder en leper. Cambuur kon daar weinig tegenover stellen, al kreeg de ploeg in de slotfase nog een paar mogelijkheden om iets aan de stand te veranderen. Eerst peerde de nieuwe aanwinst – hij werd na een uur ingebracht – Tarik Tissoudali op de lat en luttele minuten voor tijd trof een vrije trap van net buiten de zestien van Erik Bakker hetzelfde lot.

VVV leunde  toen al op een voorsprong.  Al na veertig seconden kreeg Leemans een enorme kans op 0-1, maar hij werkte slordig af. Harm Zeinstra bracht halverwege de eerste helft redding toen Van Crooy kansrijk leek. Houtkoop dwong de Venlose keeper nog tot een stijlvolle redding. Vlak voor het einde van het eerste bedrijf was het dan toch raak, zij het voor VVV. Opoku strafte slordig uitverdedigen genadeloos af, zijn schot bleek Zeinstra te machtig. Op slag van rust werd de marge tot twee verhoogd uit een klutssituatie.

Direct na de rust lieten Hulshoff en Slot merken dat ze niet bij de pakken neer gingen zitten. Hemmen werd ingebracht, even later volgde het debuut van Tissoudali  en een kwartier voor tijd kwam Conraad nog binnen de lijnen. Drie aanvallers voor drie verdedigers. Het was aan Harm Zeinstra te danken dat het 0-2 bleef. Hij greep een paar keer uitstekend in bij aanvallen van VVV die in feite achttien karaats kansen waren. Cambuur was wel het meest in balbezit, maar tegen  een stug verdedigende tegenstander heb je daar niet zoveel aan als je geen mogelijkheden schept.

De  nederlaag tegen de topploeg heeft tot gevolg dat het linker rijtje (even) is ingewisseld tegen het rechter, maar ‘Parijs is nog ver’.

SC Cambuur: Zeinstra, Anderson (46. Hemmen), Schilder (75. Conraad), El Baad, Blackson (62. Tissoudali), Houtkoop, Van de Streek, E. Bakker, Monteiro, Hoefdraad, Barto.

VVV Venlo: D. van Crooij, Promes, Janssen, Post, van Crooij, Leemans, Seuntjes, Opoku, Röseler, Dekker, Hunte (66. Sleegers).

Scheidsrechter: J. Manschot.

Scoreverloop: 37. 0-1 Opoku; 45. 0-2 Röseler.

Kaarten: geel Opoku en Van Crooij (VVV).

Toeschouwers: 7.420

Wedstrijdsponsor: Stukje Design, Leeuwarden

Balsponsor: HRT (Holland Riool Techniek), Stiens.

Volgende thuiswedstrijd: zaterdag 28 januari om 19.45 uur tegen FC Dordrecht.

Foto: www.dijksfotografie.com