058-2963300
Van den Brink treedt toe tot Stichtingsbestuur, Van der Waard in Raad van Commissarissen

Van den Brink treedt toe tot Stichtingsbestuur, Van der Waard in Raad van Commissarissen

16 juni 2022, 11:00

Ondernemer Bert van den Brink neemt vanaf heden zitting in het Stichtingsbestuur van SC Cambuur. Van den Brink zal de certificaathouders vertegenwoordigen in het hoogste bestuurlijke orgaan van de club. Eerder werd al bekend dat de Ermeloër 2.500 certificaten -bestemd voor de afbouw van het nieuwe stadion- heeft afgenomen.

Het Stichtingsbestuur bestaat uit vijf leden, waarvan drie zetels de zogenoemde kwaliteitszetels zijn. Dit zijn vertegenwoordigers namens de supporters, sponsoren en gemeente (allen één zetel). De overige twee zetels worden ingevuld door de groep van certificaathouders.

Van der Waard in Raad van Commissarissen
Ook in de Raad van Commissarissen van SC Cambuur heeft een wijziging plaatsgevonden. Waar deze voorheen bestond uit vier leden is met Erik van der Waard een kundige vijfde persoon gevonden om de RvC te completeren. Van der Waard zal de portefeuille maatschappelijke zaken voor zijn rekening gaan nemen.

Van der Waard is bepaald geen onbekende bij SC Cambuur en in Leeuwarden in het algemeen. Met zijn bedrijf Internoord Vakanties is hij al jarenlang als travel partner aan de club verbonden en was hij onder meer betrokken bij de organisatie van de trainingskampen van het eerste elftal in het buitenland. Van der Waard voetbalde daarnaast zelf vele jaren bij het voormalige VV Leeuwarden, de voorganger van SC Cambuur, en is van vader op zoon al sinds de oprichting in 1964 nauw betrokken bij de club.

Foto’s: www.dijksmedia.nl