058-2963300
Vanaf Eindhoven-uit biertje bij verplichte buscombi

Vanaf Eindhoven-uit biertje bij verplichte buscombi

27 oktober 2016, 15:01

In de afgelopen jaren zijn er niet of nauwelijks incidenten geweest bij de georganiseerde busreizen naar onze uitwedstrijden. Ook zien we in de praktijk dat steeds meer clubs het toestaan dat er bij goed uitreisgedrag in de verplichte buscombi een biertje mag worden genuttigd op de heenweg.

Om supporters te belonen voor het goede uitreisgedrag is daarom -in overleg met de supportersverenigingen- besloten dat supporters boven de 18 jaar voortaan op de heenreis maximaal 2 biertjes mogen drinken in de buscombi. Vanaf aanstaande zondag, bij de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, gaan we hier mee starten.

Verkoop en Prijzen
Supporters van 18 jaar of ouder mogen maximaal 2 biertjes drinken op de heenreis naar een uitwedstrijd. Zij kunnen bij instap in de bus (uiteraard op vertoon van legitimatie) twee blikjes bier kopen bij de stewarding.

Een blikje bier kost  € 1,50. Er dient gepast contant te worden afgerekend. Pinnen is niet mogelijk.

Stewards zijn bij de buscombi het aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de verkoop. Zij hebben tevens de bevoegdheid om bij wangedrag personen de toegang tot de bus te ontzeggen. Indien de lokale driehoek van de Gemeente waar SC Cambuur speelt een alcoholverbod instelt voor de heenreis dan is dat leidend.

Busregels
•    Uitsluitend bierverkoop aan personen boven de 18 jaar;
•    Er wordt bij aankoop om legitimatie gevraagd (de legitimatieplicht geldt ook voor alcoholconsumptie op de terugreis);
•    Alcoholische drank voor de terugreis gaat in de laadruimte van de bus;
•    Supporters dienen de bus net als nu netjes achterlaten en lege blikjes te deponeren in de daarvoor bestemde afvalzakken;
•    Personen die hinderlijk onder invloed van alcohol/verdovende middelen zijn worden geweerd;
•    In de bus mag niet worden gerookt;
•    Bij overlast gevend gedrag zal de uitkaart worden ingenomen.

Foto: www.dijksfotografie.com