058-2963300

Veerkrachtig SC Cambuur in slotfase onderuit

22 september 2015, 23:08

SC Cambuur is er vanavond in Eindhoven niet in geslaagd om voor een verassing te zorgen. In de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi 2015/2016 verloor het uiteindelijk met 3-2 van regerend landskampioen PSV. Geen schande, zeker in de wetenschap dat de Eindhovenaren met hun vrijwel sterkste elftal aan de aftrap stonden. Na rust bij 2-0 te hebben achtergestaan, knokten de Leeuwarders zich in de tweede helft fraai naast het PSV van Philip Cocu. Een benutte strafschop van Luuk de Jong zorgde er uiteindelijk toch voor dat de thuisploeg naar de volgende ronde doorging. Maar toch, in een regenachtig en matig gevuld Philips Stadion, biedt deze nederlaag perspectief voor de toekomst.

Met Leonard Nienhuis weer in het doel en een nagenoeg compleet gewijzigde achterhoede kwamen de Leeuwarders brutaal uit de startblokken. Met name Mikhail Rosheuvel zorgde in de beginfase een aantal malen voor de nodige dreiging. PSV kwam in de 16e minuut uit een hoekschop al vroeg op voorsprong. Bartholomew Ogbeche wist de bal uit een hoekschop onvoldoende weg te werken, waarna Jürgen Locadia doeltreffend raak schoot. In de 35e minuut had Jeffrey Bruma de wedstrijd al moeten beslissen, maar vogelvrij kopte hij een voorzet van Maxime Lestienne tegen de paal. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch nog op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van de opgekomen Santiago Arias verdween ongelukkig via het lichaam van Kai Heerings achter doelman Leonard Nienhuis. Zo brak de rust aan met een 2-0 voorsprong voor PSV. Een tamelijk gelijk opgaande wedstrijd die door 2 ongelukkige momenten werd bepaald. De tweede helft begon met twee ongewijzigde elftallen en was in de beginfase een kopie van de eerste helft. PSV hoefde niet meer en Cambuur was niet bij machte om het de Eindhovenaren echt lastig te maken. Toch zorgde Bartholomew Ogbeche in de 66e minuut met een schitterend (half vollerend) doelpunt dat de spanning in de wedstrijd terugkeerde. Die spanning kwam vlak hierna helemaal terug toen Bartholomew Ogbeche na een handsbal van Stijn Schaars een strafschop verzilverde: 2-2. In de 72e minuut had Sjoerd Overgoor de blauw gele manschappen zelf aan de leiding kunnen brengen, maar Remko Pasveer pareerde zijn inzet. Een strafschop van Luuk de Jong bracht de Eindhovenaren weer aan de leiding. Een overtreding van Calvin Mac-Intosch op diezelfde Luuk de Jong ging hieraan vooraf. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn, waarna Cambuur teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd het veld verliet. Na deze uitschakeling kan het vizier van de Leeuwarders volledig op de competitie. Om te beginnen komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Vorig jaar behaalde SC Cambuur in de Domstad een terechte 1-3 overwinning. Hopelijk herhaalt de geschiedenis zich. Opstelling PSV: Remko Pasveer, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, Santiago Arias, Adam Maher (87. Rai Vloet), Stijn Schaars, Jorrit Hendrix, Maxime Lestienne (80. Luciano Narsingh), Luuk de Jong, Jürgen Locadia (53. Gastón Pereiro) Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Marlon Pereira, Calvin Mac-Intosch, Kai Heerings, Vytautas Andriuškevičius (57. Marvin Peersman), Sjoerd Overgoor, Jack Byrne, Sander van der Streek, Xander Houtkoop (83. Valmir Berisha), Bartholomew Ogbeche, Mikhail Rosheuvel (53. Martijn Barto) Scheidsrechter: Dennis Higler Gele kaarten: Vytautas Andriuškevičius, Kai Heerings, Calvin Mac-Intosch, Valmir Berisha (SC Cambuur) Fotografie: www.dijksfotografie.com