058-2963300
Winst en verlies voor jeugdteams SC Cambuur

Winst en verlies voor jeugdteams SC Cambuur

11 oktober 2015, 18:38

SC CAMBUUR C1 13-0 VV HEERENVEEN C1
1-0 Sil Bos (4.), 2-0 Sil Bos (6.), 3-0 Milan de Koe (26.), 4-0 Deno Alejo (27.), 5-0 Jhondly van der Meer (31.), 6-0 Feike Zijlstra (34.), 7-0 Feike Zijlstra (35.), 8-0 Sil Bos (45.), 9-0 Bart Kooistra (47.), 10-0 Quinten Lamsma (53.), 11-0 Sil Bos (62.), 12-0 Bart Kooistra (63.), 13-0 Feike Zijlstra (66.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Willem de Boer, Sil Bos, Milan de Koe (51.Maurice Lap), Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries (36.Martijn Ferwerda), Quinten Lamsma, Deno Alejo (36.Youri Sletering), Jhondly van der Meer (42.Bart Kooistra), Feike Zijlstra.

De C-junioren van SC Cambuur konden de grootste zege in de competitie tot nu toe noteren. “We speelden tegen een vv Heerenveen dat vrij onmachtig was. Op alle fronten hebben we ze verslagen,” concludeerde trainer Michiel Buursma. De thuisploeg zette al vroeg de toon en stond binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong. De tweede treffer mocht er zijn. Sil Bos draaide in de zestien weg en schoot fraai binnen nadat hij met een crosspass achter de verdediging werd bediend door Milan de Koe. Buursma: “We waren behoorlijk bovenliggend en na zes minuten was van een wedstrijd eigenlijk al geen sprake meer. Eigenlijk hebben we geprobeerd de hele wedstrijd druk te houden. Dat lukte uiteindelijk maar bij vlagen.”

Na een 7-0 ruststand liep de score in de tweede 35 minuten verder op. De mooiste treffer in de tweede helft kwam weer op naam van Sil Bos. Bart Kooistra, terug van een blessure en koud zestig seconden in het veld, kopte de bal door op Bos die doeltreffend in de rechterbovenhoek uithaalde. “Van onze kant was het een redelijke wedstrijd en we zijn niet in de problemen geweest. Maar er zijn nog genoeg punten om aan te werken. Afgelopen week oefenden we tegen AZ en aanstaande dinsdag treffen we FC Groningen. Dat zijn voor de jongens prachtige potjes. In die wedstrijden worden ze echt getest en ervaren ze een hogere weerstand,” zei Michiel Buursma.

VITESSE D1 3-2 SC CAMBUUR D1
1-0 (11.), 2-0 (25.), 3-0 (27.), 3-1 Martijn de Rooij (30.), 3-2 Martijn de Rooij (60.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Max Faber, Floris Sman, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Xanthi Dijkstra, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Bjorn Zorgdrager, Milo Postma, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Gregory Daraji, Steyn Potma.

Met een nipte nederlaag verlieten de D-pupillen van SC Cambuur het sportcomplex op Papendal. “Beide teams creëerden veel kansen en maakten er een leuke en open wedstrijd van,” zei trainer Elwin van Keulen. “Met name in de eerste helft vond ik ons goed spelen.” Het was echter de thuisploeg die slagvaardig optrad. Na elf minuten gleed Jort van der Meulen uit en profiteerde Vitesse optimaal. Vlak voor rust brak een doelpuntrijke fase aan. Uit een vrije trap werd de voorsprong verdubbeld en uit een snelle tegenaanval brachten de Arnhemmers de stand zelfs op 3-0. Van Keulen: “De opbouw op de helft van de tegenstander was verzorgd maar we waren niet daadkrachtig genoeg. Zo ontbrak bij ons de laatste pass.”

Op slag van rust kwam Cambuur terug in de wedstrijd. Martijn de Rooij kopte een vrije trap binnen. In het eerste half uur raakte Bas Verbree ook nog de paal. In de tweede helft was het niveau minder. “Het was wat rommeliger en de kansen die wij creëerden kwamen voort uit counters,” aldus Van Keulen. Pas in de slotseconden kwam de aansluiting. Milan Smit bereikte Martijn de Rooij die zijn tweede goal van de dag maakte. “Wilden we er nog een wedstrijd van maken dan hadden we dat doelpunt eerder moeten maken. As je kijkt naar het voorgaande duel met Vitesse dan hebben we progressie gemaakt. Ik vind dat de jongens het knap hebben gedaan maar dat er vandaag ook meer had ingezeten,” aldus Elwin van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 3-0 VVV/Helmond Sport A1 (beker)
PEC Zwolle B1 0-1 FC Groningen B1
FC Groningen C1 1-2 PEC Zwolle C1
AFC D1 1-2 FC Groningen D1
FC Groningen D2 3-2 ATC ’65 D1

IMG_3285 IMG_3300 IMG_3348 IMG_3415