058-2963300
SC Cambuur C2 verliest van Dordrecht

SC Cambuur C2 verliest van Dordrecht

25 april 2015, 22:14

Winst en verliest was er vandaag voor de jeugdteams van SC Cambuur.

SC CAMBUUR C2 0-2 FC DORDRECHT C2
0-1 (22.), 0-2 (27.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Willem de Boer (55.Sil Bos), Rik de Boer, Chiel Kuiper, Kevin de Vries, Jens van der Heide, Koen Kribben (48.Mark van der Meer), Deno Alejo (36.Kian Visser), Bart Kooistra, Pieter Abe de Jong.

De onder-14 ploeg stapte na zeventig minuten met lege handen van het veld. “We hoopten van tevoren dat we vrij snel de controle over de wedstrijd konden pakken om zodoende kansen te creëren,” vertelde trainer Michiel Buursma. “Aan beide kanten was het echter rommelig. Wij zochten te snel de diepte en zij zetten ons vrij snel vast. Het was al met al een rommelig geheel.” Het waren de gasten uit Dordrecht die voor rust tweemaal doel troffen. De openingstreffer werd gevolgd door een opbouwfoutje van de geelblauwen. Daardoor werd er gerust met een 0-2 stand.

Na rust probeerde Cambuur het wel maar werd het voor het doel van de tegenstander nauwelijks gevaarlijk. Buursma: “De tweede helft hebben we eigenlijk wel gecontroleerd maar tot kansen leidde dit niet echt. We kregen wel een paar mogelijkheden maar er is van beide kanten niet een schot op doel geweest. Voor het publiek was dit een saai potje maar voor mezelf vond ik de wedstrijd wel interessant. Ik zag wel dingen terug waar we mee bezig zijn. Tactisch was het ook best aardig.”

In deze wedstrijd maakte D1-speler Willem de Boer zijn debuut. “Willem heeft uitstekend gespeeld en hard gewerkt. Hij heeft behoorlijk bijgedragen in het verdedigen, heeft goed kunnen leren en alvast kunnen proeven aan volgend seizoen,” aldus Buursma. Het is een drukke week voor SC Cambuur C2. Dinsdag wacht in Leeuwarden de confrontatie met de leeftijdsgenoten van Vitesse, vier dagen later wordt in Den Bosch de wedstrijd tegen Brabant United afgewerkt.

PEC ZWOLLE D1 0-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Steyn Potma (54.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Maurice Lap, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Quinten Lamsma, Youri Sletering, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Brett Minnema, Jorrit Miedema, Xanthi Dijkstra, Bas Verbree, Andries Venema, Steyn Potma.

“Het doelpunt vlak voor tijd heb ik als een enorme ontlading ervaren,” zei trainer Elwin van Keulen na de winst van zijn manschappen op PEC Zwolle. “We wisten vooraf dat het niet gemakkelijk zou gaan worden. Op zich beschikken ze over een goede ploeg. In de voorbereiding wonnen zij twee keer van ons. In de competitie waren wij tweemaal sterker.” De geelblauwe formatie domineerde in de eerste helft. Youri Sletering was met een schot op de lat dichtbij een treffer.

Van Keulen: “Van onze kant kwam het gevaar met name over links. We kregen acht corners en veel kansen maar we konden niet scoren. PEC Zwolle was een paar keer via de counter gevaarlijk maar veel meer zat er bij hun niet in.” In het tweede half uur veranderde het spelbeeld. “Zij gingen een tempo omhoog spelen en op hun tegenzet konden wij niet doorschakelen. PEC kreeg een aantal kansen terwijl wij uit standaardsituaties dreigend waren.”

In de laatste tien minuten ging de wedstrijd op en neer. Het dubbeltje viel aan de goede kant. Na een doeltrap van de thuisploeg veroverde Jorrit Miedema de bal die op zijn beurt Steyn Potma inspeelde. Potma draaide van een tegenstander weg en schoot de enige treffer van het duel binnen. PEC Zwolle werd niet meer gevaarlijk terwijl Cambuur via Sletering en Miedema nog gevaarlijk werd. “De jongens hebben het knap gedaan en de voorsprong goed verdedigd,” aldus Elwin van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
Sparta Rotterdam A1 0-1 FC Groningen A1
FC Groningen B1 1-1 PEC Zwolle B1
Almere City FC B2 3-3 FC Groningen B2
FC Groningen C1 5-0 Zeeburgia C1
FC Groningen C2 4-3 Excelsior C2
FC Groningen D2 5-0 ONS Sneek D1