058-2963300
SC Cambuur D1 sluit een superseizoen winnend af

SC Cambuur D1 sluit een superseizoen winnend af

2 mei 2015, 21:10

Een voetbalzaterdag die een verliespartij in Den Bosch en een winstpartij in Leeuwarden opleverde.

BRABANT UNITED C2 3-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (26.), 2-0 (34.), 3-0 (53.), 3-1 Deno Alejo (58.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Kian Visser, Sil Bos (36.Feike Zijlstra), Rik de Boer, Robert Polee, Kevin de Vries, Jens van der Heide, Pieter Abe de Jong (36.Job Zwager), Mark van der Meer (36.Chiel Kuiper), Bart Kooistra, Deno Alejo.

De voorlaatste wedstrijd van de onder-14 ploeg in de voorjaarscompetitie leverde geen punten op. De mannen uit Leeuwarden creëerden genoeg kansen maar waren in de afwerking niet scherp. “Van Brabantse gezelligheid tot grote ergernis,” zei trainer Michiel Buursma na afloop van de wedstrijd. “We moesten er aanvankelijk even inkomen maar  vervolgens kregen we controle over de wedstrijd. We kregen kansen maar wisten onszelf niet te belonen.” De thuisploeg was wel tweemaal trefzeker. Buursma: “Die tegendoelpunten hadden we volledig aan onszelf te wijten. Op zich speelden we een prima en dominante eerste helft.”

Na rust bleef Cambuur goed doorgaan en kreeg het al na tien seconden een kans op de aansluitingstreffer. “Weer kregen we genoeg kansen. Ik heb zeker vijftien goede mogelijkheden geteld. De spelers stonden wel goed in positie maar hebben daar te weinig mee gedaan. Als je zulke kansen niet om kunt zetten in doelpunten dan wordt het lastig,” aldus Buursma. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld. Via Deno Alejo werd nog wel gescoord maar meer zat er niet in. Dinsdag vertrekt SC Cambuur C2 naar Londen waar het zal spelen tegen Fulham en Chelsea.

SC CAMBUUR D1 2-0 HOOGEZAND D1
1-0 Milan de Koe (22.), 2-0 Milan de Koe (33.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Andries Venema, Martijn Ferwerda, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Milan de Koe, Quinten Lamsma, Xanthi Dijkstra, Jorrit Miedema, Steyn Potma, Youri Sletering. Wissels: Levi de Ron, Maurice Lap, Willem de Boer, Jhondly van der Meer, Jorn Jongsma, Tobias Hoogstra, Milan Smit.

De D-pupillen van SC Cambuur kenden geen problemen met Hoogezand en besloten de voorjaarscompetitie in hun Eerste Divisie op een tweede plaats. “De eerste vijf minuten waren wat onrustig maar daarna kregen we volledige controle over de wedstrijd. We hadden denk ik zo’n 80% balbezit,” concludeerde trainer Elwin van Keulen. Milan de Koe kreeg een tweetal goede kansen maar hij zag zijn inzetten op de paal en naast gaan. Op een steekbal van Bas Verbree scoorde De Koe de enige treffer in het eerste half uur.

Ook na rust was De Koe verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de thuisploeg. Kansen waren er volop, zoals voor Steyn Potma en Youri Sletering. Het bleef echter bij een bescheiden 2-0 overwinning. Van Keulen: “Dat lijkt wat magertjes en is ook niet de juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld en de kansenverhouding. Op bepaalde momenten hadden we wellicht voor meer diepgang kunnen kiezen. Maar op zich was dit een prima wedstrijd. De jongens speelden volwassen en zochten gewillig naar openingen.”

Voor Cambuur D1 zit de competitie erop. Met een oefenwedstrijd tegen FC Groningen, een reis naar Londen en een drietal internationale toernooien heeft Cambuur echter nog een fantastische maand te gaan. Dit seizoen gaat de boeken in als het beste ooit voor een D1-team van SC Cambuur in de landelijke competitie. Er werden slechts drie officiële wedstrijden verloren en de geelblauwe formatie bereikte de kwartfinales van de Jeugdcup. Zowel in de najaars- als de voorjaarscompetitie was Cambuur enkele weken koploper. “Dit was echt een ongelooflijk seizoen,” aldus Elwin van Keulen. “Elke speler heeft een bijdrage geleverd en elke speler heeft zich grandioos ontwikkeld.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
FC Groningen A1 3-1 Brabant United A1
Quick Boys B1 0-7 FC Groningen B1
FC Groningen B2 3-2 ADO Den Haag B2
Vitesse C1 5-2 FC Groningen C1
NAC Breda C2 0-5 FC Groningen C2
Ajax D1 2-1 FC Groningen D1
FC Groningen D2 4-0 FC Emmen D2

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_0102 IMG_0153 IMG_0220 IMG_0256