058-2963300
Versterking in de voorhoede: spits Sam Hendriks keert terug bij SC Cambuur

Versterking in de voorhoede: spits Sam Hendriks keert terug bij SC Cambuur

15 juni 2021, 16:30

SC Cambuur heeft de tweede versterking voor het komende Eredivisieseizoen binnen: na Marco Tol voegt ook oude bekende Sam Hendriks zich bij het keurkorps van Henk de Jong. De centrumspits tekent aan het Cambuurplein een contract voor één seizoen (met een automatische optie voor nog een seizoen bij handhaving).

Hendriks trekt daarmee voor de derde maal in zijn carrière het tricot van SC Cambuur om zijn schouders. In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 werd de aanvaller namelijk al twee keer voor een half seizoen gehuurd van het Belgische OH Leuven. In zijn eerste periode in het Cambuur Stadion wist hij in veertien duels acht keer het net te vinden, maar moest hij zijn tijdelijke dienstverband vroegtijdig afbreken vanwege een zware knieblessure. De huurperiode van vorig seizoen stond in het teken van herstel, met als doel om in de slotfase van de competitie weer wedstrijdminuten te maken. Doordat de KNVB besloot om de competitie vroegtijdig af te breken mocht dit echter niet baten.

De 26-jarige Hendriks heeft inmiddels al ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan, waaronder 27 wedstrijden in de Eredivisie. In het verleden kwam hij onder meer uit voor Jong Ajax, De Graafschap en Go Ahead Eagles. Daarnaast speelde hij voor nagenoeg alle vertegenwoordigende jeugdteams van Nederland.

Technisch manager Foeke Booy over de terugkeer van Hendriks: “We kennen Sam natuurlijk goed en weten daardoor wat we aan hem hebben; een spits die goed bij onze manier van spelen past. Naast zijn ervaring is het ook een echte teamspeler en iemand die de weg in de zone van de waarheid kent.”

Welkom terug Sam!

Foto: www.dijksmedia.nl