058-2963300

Vertrektijden en informatie voor meereizende supporters naar De Derby!

29 oktober 2015, 10:36

In elke wedstrijd zijn er maar 3 punten te verdienen en dus tellen ze in theorie allemaal even zwaar. En toch is er één wedstrijd die nog net iets belangrijker is dan alle anderen en dat is natuurlijk De Derby! Zondag 1 november staat hij weer op het programma en zullen 1200 supporters afreizen naar het Abe Lenstra Stadion om de mannen van Henk de Jong te steunen.

Om alles zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen vertrekken de bussen ook dit jaar weer in clusters en zijn er een aantal huisregels van kracht.

Clusters
Alle supportersbussen vertrekken aanstaande zondag vanaf het Fryslanplein, C1 op de kaart (achter het WTC, richting nieuwe ijshal, 8914 BZ Leeuwarden) naar Heerenveen. In tegenstelling tot voorgaande edities is deze alleen te bereiken via de ingang aan de Slauerhoffweg (zie kaart). In- of uitrijden via de Heliconweg is niet mogelijk.

De bussen zullen vertrekken in 2 clusters.

Cluster 1             Bus 1 t/m 8                        vertrek: 12:15 uur
Supporters dienen om 11.45 uur aanwezig te zijn bij de betreffende bus (busnummer staat op omwisselbiljet)

Cluster 2             Bus 9 t/m 18                      vertrek: 13:00 uur
Supporters dienen om 12.30 uur aanwezig te zijn bij de betreffende bus (busnummer staat op omwisselbiljet)
Parkerenderby
Parkeren

Bij het WTC kunnen zowel supporters die met de fiets of met de auto komen parkeren. In beide gevallen is dit helemaal gratis op de aangegeven plekken. Er zijn stewards ter plaatse om dit te begeleiden.

Huisregels
* Bij het instappen is het vertonen van de uitkaart en het omwisselbiljet verplicht.

* Op de heenweg gaan alle tassen in de laadruimte van de bus en worden teruggegeven bij het vertrek naar Leeuwarden.

* Tijdens de busreis zal er, mede dankzij sponsor Vrumona, een gratis fles water worden uitgedeeld aan supporters. Overig drinken is op de heenreis niet toegestaan (etenswaren wel).

* Roken is -zoals gebruikelijk- niet toegestaan in de bus.

* Op het Fryslanplein geldt een algeheel alcohol- en drugsverbod. Hier zal op worden gecontroleerd. Op de terugweg naar Leeuwarden is het alcoholverbod niet meer van kracht.

* Op de heenweg zit je in dezelfde bus als de terugweg. Stap na de wedstrijd dan ook in dezelfde bus als op de heenweg.

Tot slot willen we het belang van een sfeervol en veilig verloop van De Derby nogmaals benadrukken en gaan we met spelers, staf en supporters voor weer een onvergetelijke Derby!

Alvast heel veel plezier!

Foto: www.dijksfotografie.com