058-2963300

Vertrektijden en informatie voor meereizende supporters naar De Derby!

14 oktober 2014, 16:49

Na weken van reikhalzend vooruitkijken is het aanstaande zondag eindelijk zover; dan speelt SC Cambuur in het Abe Lenstra Stadion de enige echte derby tegen sc Heerenveen. De mannen van Henk de Jong zullen bij deze derby gesteund worden door ruim 1200 supporters. Om alles zo veilig en soepel  mogelijk te laten verlopen vertrekken de bussen in drie verschillende clusters en hebben we een aantal huisregels opgesteld.

Alle supportersbussen vertrekken aanstaande zondag vanaf het WTC-Expo terrein (Heliconweg 52,  8914 AT Leeuwarden) naar Heerenveen. Dit zal gebeuren in 3 clusters. De vertrektijden zijn als volgt:

Cluster 1             Bus 1 t/m 9                         vertrek: 10.00 uur
Supporters cluster 1 dienen om 9.30 uur aanwezig te zijn bij hun bus voor de instap (busnummer staat op omwisselbiljet)

Cluster 2             Bus 19 t/m 23*                   vertrek: 10.30 uur
Supporters cluster 2 dienen om 10.00 uur aanwezig te zijn bij hun bus voor de instap (busnummer staat op omwisselbiljet)

Cluster 3             Bus 10 t/m 18*                   vertrek: 11.00 uur
Supporters cluster 3 dienen om 10.30 uur aanwezig te zijn bij hun bus voor de instap (busnummer staat op omwisselbiljet)

* Bussen cluster 2 en 3 zijn gewisseld

Parkeren
Bij het WTC kunnen zowel supporters die met de fiets of auto komen parkeren. Ben je met de fiets is dit helemaal gratis, kom je met de auto, dan rekent het WTC bij binnenkomst een vast bedrag van € 4,00 (contant afrekenen). Parkeren kan op de volgende blauw gemarkeerde plekken (A1 en A2):
WTC 12
* Voetnoot 1 Inrijden kan vanaf beide richtingen, parkeren alleen op de aangegeven plekken
* Voetnoot 2 Na afloop is het alleen mogelijk om het WTC-terrein te verlaten via de uitrit Heliconweg

Huisregels
* Bij het instappen is het vertonen van een uitkaart en een omwisselbiljet verplicht. Supporters zonder uitkaart en omwisselbiljet krijgen geen toegang tot de bus en de wedstrijd.

* Op de heenweg gaan alle tassen in de laadruimte van de bus en worden teruggegeven bij het instappen in Heerenveen voor de terugreis.

* Tijdens de busreis zal er, mede dankzij sponsor Vrumona, een gratis fles water worden uitgedeeld aan supporters. Overig drinken is op de heenreis niet toegestaan (etenswaren wel).

* Roken is -zoals gebruikelijk- niet toegestaan in de bus.

* Op het parkeerterrein WTC geldt een algeheel alcohol- en drugsverbod. Hier zal op worden gecontroleerd. Op de terugweg naar Leeuwarden is het alcoholverbod niet meer van kracht.

* Supporters die overmatig drank of drugs hebben gebruikt gaan niet mee in de bus naar Heerenveen.

* Op de heenweg zit je in dezelfde bus als de terugweg. Stap na de wedstrijd dan ook in dezelfde bus als op de heenweg.

* Alle sfeeracties dienen voor vrijdag te worden aangemeld bij SC Cambuur. Dit kan door een mail te sturen naar info@cambuur.nl tav Afdeling Veiligheid (megadoeken zijn niet toegestaan in het Abe Lenstra Stadion).

Tot slot willen we -nogmaals- het belang van een veilig en sfeervol verloop van deze wedstrijd voor SC Cambuur benadrukken en we hopen er met spelers, staf en supporters een geweldige derby van te maken!

Alvast veel plezier bij De Derby!

Foto: www.dijksfotografie.com