058-2963300
Vier op een rij voor SC Cambuur

Vier op een rij voor SC Cambuur

13 april 2018, 22:00

In een periode vol topvoetbal, stadsderby’s, kampioens- en degradatieduels zijn ook voor SC Cambuur de allesbeslissende weken aangebroken. De Leeuwarders hebben maar één doel voor ogen en dat is deelname aan de Play-Offs veiligstellen. Het behalen hiervan zijn René Hake en zijn mannen eigenlijk aan hun stand verplicht. Heel Leeuwarden smacht immers naar nacompetitievoetbal. Om die doelstelling te behalen deden de Leeuwarders de afgelopen wedstrijden meer dan uitstekende zaken, want in de laatste drie competitiewedstrijden werd de volle buit gepakt. Logischerwijs was Cambuur dan ook met het nodige zelfvertrouwen naar Dordrecht afgereisd, waar het moest aantreden tegen de plaatselijke FC. Een ploeg die inmiddels al verzekerd is van deelname aan het toetje van de Jupiler League, want de Schapenkoppen wisten na een nipte zege op RKC Waalwijk onlangs de derde periodetitel in de wacht te slepen. De ploeg uit Dordt zakte daarna wat weg en bevond zich tot vanavond op de twaalfde plaats. Vrijdag de dertiende bleek geenszins een ongeluksdag te zijn want na een ruststand van 0-1 wonnen de Leeuwarders verdiend met 0-3 en lonken de Play-Offs.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion, het aan de Krommedijk gelegen onderkomen van FC Dordrecht, stond Martijn Barto na een vervelende rugblessure vanavond weer aan de aftrap. Hij verving de zieke Alvin Daniels die afgelopen seizoen in Dordrecht nog zijn kunsten vertoonde. Ook de afgelopen maandag geschorste Daan Boerlage keerde weer terug in het basiselftal. Hoewel de wedstrijd traag op gang kwam zorgde de individuele klasse van Daniel Crowley voor de eerste treffer van de avond. De begenadigde middenvelder schoot in de dertiende minuut de bal van grote afstand op fabuleuze wijze binnen. Een opsteker van jewelste. Cambuur had daarna weinig te duchten van het elftal van Gérard de Nooijer, was de bovenliggende partij en had met wat meer vernuft het karwei in de eerste helft al kunnen afmaken. Zeker Xander Houtkoop had op de valreep van de eerste helft de 0-2 moeten maken, maar oog in oog met de Dordtse doelman Bryan Janssen schoot hij de bal uit een prima voorzet van Jordy van Deelen naast. Zodoende zocht de geel blauwe equipe van René Hake met een 0-1 voorsprong de kleedkamers op. Een op dat moment meer dan verdiende voorsprong.

In de openingsfase van de tweede helft was er geen houden aan bij de thuisploeg. Dit resulteerde in een rits uitgelezen kansen, maar tot opluchting van de geel blauwe aanhang bleef de 0-1 voorsprong op het scorebord staan. In de 54e minuut verschafte Cambuur zichzelf wat meer lucht toen Martijn Barto uit een passje van Xander Houtkoop de 0-2 aantekende. Dit was alweer zijn tiende competitietreffer. Halverwege de tweede helft kwamen de Leeuwarders goed weg toen Denis Mahmudov de paal raakte. Martijn Barto maakte in de 78e minuut aan alle onzekerheid een einde, want met een simpele schuiver verschalkte hij opnieuw Bryan Janssen en bracht daarmee de eindstand op 0-3.

Na drukke weken met dubbele speelrondes hebben de manschappen van René Hake een volle week om zich voor te bereiden op het eerstkomende duel. In het eigen Cambuur Stadion wacht dan Helmond Sport dat dit seizoen veelal in de onderste regionen van de Jupiler League opereert. Maar van onderschatting mag bij de thuisploeg geen sprake zijn, want vlak voor Kerst ging Cambuur in Helmond met maar liefst 3 – 0 nog hard onderuit. Revancheren en de drie punten in eigen huis houden moet dan ook het motto zijn.

Opstelling FC Dordrecht: Bryan Janssen, Antonio Stankov, Daniël Breedijk, Julius Bliek, Kino Delorge, Thomas Kok, Gustavo Hamer, Andreias Calcan (19. Yahya Boumediene), Denis Mahmudov (71. Rayvano van der Merve), Robert Mutzers, Jafar Arias (56. Mawouna Amevor)

Opstelling SC Cambuur: Erik Cummins, Sai van Wermeskerken (80. Cody Klaver), Robbert Schilder, Matthew Steenvoorden, Jordy van Deelen, Daniel Crowley, Mathias Schils, Daan Boerlage, Kevin van Kippersluis, Martijn Barto (80. Issa Kallon), Xander Houtkoop (75. Justin Mathieu)

Scheidsrechter: de heer S. (Sander) van der Eijk

Gele kaarten: Robert Mutzers, Gustavo Hamer (FC Dordrecht)

Aantal toeschouwers: 2.135

Fotografie: www.dijksfotografie.com