058-2963300
Viertal beloften sluiten aan bij eerste elftal

Viertal beloften sluiten aan bij eerste elftal

27 mei 2019, 12:00

Het seizoen 2018/2019 zit er definitief op en dus gaat de blik vol op het nieuwe seizoen. De insteek is om te gaan werken met een kleinere basiskern, die wordt aangevuld met jonge, talentvolle spelers. Inmiddels heeft SC Cambuur overeenstemming bereikt met een viertal spelers die deze rol gaan vervullen komend seizoen.

Allereerst heeft Alex Bangura, die dit seizoen al 13 keer in actie kwam voor het eerste elftal, een contract getekend voor 1 seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Bangura (19) doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte vorige zomer de overstap naar Leeuwarden.

Ook Stanley Akoy maakt de overstap van Jong SC Cambuur naar het vlaggenschip. Akoy, een 22-jarige middenvelder, zat afgelopen seizoen al een aantal keer bij de wedstrijdselectie, maar kwam tot op heden nog niet tot een officieel debuut. Ook hij is voor 1 seizoen (met een optie voor nog een seizoen) verbonden aan de club.

Daarnaast komt Kellian van der Kaap over van Jong FC Groningen. Hier was de 20-jarige centrale verdediger een vaste waarde in het team van Alfons Arts. Van der Kaap maakt transfervrij de overstap en heeft net als Bangura en Akoy voor 1 seizoen (met optie) getekend.

Tot slot mogen we Daniel Bouman, die eveneens overkomt van Jong FC Groningen, verwelkomen. De 21-jarige middenvelder was afgelopen seizoen met 12 doelpunten in 21 wedstrijden clubtopscorer. Bouman krijgt bij het eerste elftal de kans om een profcontract af te dwingen.

Veel succes mannen!

Foto: www.dijksfotografie.nl